Geoana: Am fost sunat de Basescu pentru a discuta despre aprobarea bugetului pe 2010

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 09:19
1272 citiri
Geoana: Am fost sunat de Basescu pentru a discuta despre aprobarea bugetului pe 2010

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat joi seara ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre procedurile parlamentare pentru adoptarea rapida a bugetului pe 2010, precizand ca PSD nu va accepta alocarea discretionara a resurselor catre anumite primarii, informeaza NewsIn.

"Am avut azi si o conversatie telefonica cu dl Basescu, si o scrisoare pe care am primit-o cu privire la aprobarea bugetului intr-un calendar accelerat, ceea ce intr-adevar este necesar pentru tara pentru a obtine transele de la Fondul Monetar si de la Comisia Europeana in perspectiva. Sub nicio forma nu vom accepta alocarea discretionara a resurselor catre primariile portocalii si eventual unguresti", a spus Geoana.

Liderul PSD a spus ca un buget adoptat rapid va insemna "un buget transparent", un buget in care "fiecare comunitate primeste banii pe care ii merita" si ca "superpolitizarea" banului public in Romania trebuie sa inceteze.

"Acest lucru il voi solicita explicit FMI si CE, inclusiv in Legea responsabilitatii fiscale de care facem vorbire de ceva timp si care va fi adoptata in timp record in Parlamentul Romaniei, vom introduce o mentiune speciala cu privire la maniera transparenta pe care fiecare cetatean sa poata sa o constate, ca resursele din banii si taxele cetateanului roman sa mearga pentru dezvoltare, pentru investitii indiferent de culoarea politica a unuia sau a altuia", a explicat Mircea Geoana.

Revenind la discutia cu presedintele Basescu, Geoana a spus ca seful statului, cel care a initiat convorbirea, a dorit sa ii comunice problemele legate de procedurile parlamentare privind adoptarea bugetului pe 2010, "inainte de trimiterea unei scrisori usor imperative".

"E un calendar destul de strans. Voi discuta cu colegii mei, inclusiv cu parlamentarii nostri daca acest lucru este posibil din punct de vedere practic", a spus Geoana.

Geoana a mai spus ca, din ce a auzit, "din pacate se pare ca impozitul forfetar va ramane" si ca ii e "teama" ca aceeasi politica economica si plan anticriza vor fi repetate si in 2010.

"Dupa efecte dezastuoase din 2009, cred ca acesta ar fi un lucru foarte, foarte prost. Aici este rolul nostru. Aici este rolul liberalilor in Parlament: sa putem sa veghem ca planul anticriza si bugetul de stat, care pana la urma reprezinta cheia bugetara si financiara pentru astfel de raspunsuri, sa nu fie pur si simplu o copie la indigo cu programul de guvernare anterior. Aici chiar ca am fi de rasul Europei sa continuam cu un program de guvernare si cu un plan anticriza care reprezinta un esec recunoscut pe plan intern si international", a spus Geoana.

 

#geoana, # discutii, # buget, # basescu, # proceduri parlamentare , #stiri Mircea Geoana