Geoana a discutat in SUA despre programul Visa Waiver

Joi, 22 Iulie 2010, ora 15:08
1179 citiri
Geoana a discutat in SUA despre programul Visa Waiver

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a discutat, miercuri, la Washington, cu Mary Landrieu, presedintele Comitetului pentru afaceri mici si initiativa privata din Senatul SUA, despre Visa Waiver, si s-a intalnit cu secretarul de stat pentru securitatea teritoriului national, Janet Napolitano, potrivit Mediafax.

Conform unui comunicat, in cursul vizitei pe care o face in Statele Unite ale Americii, presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a intalnit cu senatorul democrat Mary Landrieu, presedintele Comitetului pentru afaceri mici si initiativa privata din cadrul Senatului Statelor Unite.

Cea mai importanta tema abordata la intalnirea dintre cei doi a fost cea legata de includerea romanilor in programul Visa Waiver.

"Visa Waiver presupune intrarea fara viza in Statele Unite ale Americii a cetatenilor statelor incluse in program si sederea pe teritoriul american pe o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile.

In acest moment, principala problema a Romaniei in eforturile de accedere in acest program este rata foarte mare de refuz al cererilor de vize, in conditiile in care una dintre conditiile programului este o rata de refuz mai mica de 3%", precizeaza sursa citata.

Mircea Geoana si Mary Landrieu au discutat si masurile necesare pentru stimularea economiei romanesti.

Cei doi au discutat despre modalitati de sprijin pentru finantarea IMM-urilor si despre crearea de locuri de munca.

Cei doi au mai abordat si teme precum securitatea energetica si importanta terminalului de gaz natural lichefiat de la Constanta.

Presedintele Senatului s-a intalnit, miercuri, si cu Janet Napolitano, secretarul de stat pentru securitatea teritoriului national al Statelor Unite.

De asemenea, Mircea Geoana a avut o intalnire si cu Zbigniew Brzezinski, fost consilier pentru securitate nationala al presedintelui Statelor Unite. 

#geoana, # sua, # visa, # waiver , #stiri Mircea Geoana

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"