Geoana a contestat Legea educatiei la Curtea Constitutionala

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 12:05
938 citiri
Geoana a contestat Legea educatiei la Curtea Constitutionala

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a contestat, miercuri, Legea educatiei la Curtea Constitutionala, sustinand ca procedura de adoptare a acesteia a fost neconstitutionala, dar atacand si actul normativ pe fond.

In documentul adresat Curtii Constitutionale, presedintele Senatului acuza faptul ca Legea educatiei nationale a fost considerata adoptata in pofida faptului ca acest proiect de lege a fost restituit Guvernului pe data de 30 noiembrie, in urma deciziei Birourilor Permanente Reunite, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Mircea Geoana invoca si decizia plenului reuit al Camerei Deputatilor si Senatului din data de 14 decembrie 2010, de a considera legea mentionata ca fiind adoptata prin procedura angajarii raspunderii, argumentand ca astfel legea se plaseaza in afara oricaror reguli procedurale constitutionale si regulamentare, iar in mod special sa afla in afara regulilor constitutionale prevazute in ceea ce priveste angajarea raspunderii Guvernului.

Presedintele Senatului
argumenteaza in sesizarea sa ca, prin deciziile sale anterioare, Curtea Constitutionala a statuat cat se poate de clar faptul ca Guvernul nu poate sa foloseasca procedura angajarii raspunderii ori de catre ori constata ca Parlamentul nu dezbate ori nu adopta un proiect de lege pe cat de repede si-ar dori acesta, ori cand constata ca dezbaterile din Legislativ converg catre o directie nedorita de catre Executiv.

In ceea ce priveste Legea educatiei aflata in dezbatere parlamentara la Senat, Mircea Geoana subliniaza ca aceasta lege isi continua traseul legislativ, in acest moment actul normativ aflandu-se din nou in dezbaterea Comisiei de invatamant din Senat, unde a fost retrimisa de catre plen la propunerea reprezentantilor Guvernului.

Si deputatii PSD si PNL au sesizat Curtea Constitutionala, miercuri, pentru Legea educatiei pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.

#geoana, #legea, #educatiei, #curtea, #consitutionala , #stiri Mircea Geoana

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"