Franks: Populatia trebuie sa resimta cresterea economica!

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 00:43
1640 citiri
Franks: Populatia trebuie sa resimta cresterea economica!

"Vrem o crestere economica sustinuta, pentru ca numai cu o crestere care sa fie resimtita si de populatie bunastarea va creste semnificativ. Nu are niciun rost sa ai crestere economica daca ea nu este resimtita de catre populatie", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit Mediafax. 

Franks a afirmat, in timpul unei intalniri cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca primordiale pentru Romania sunt mentinerea riscurilor la un nivel cat mai scazut si continuarea reformelor si a redresarii economice.

"E placut sa vezi ca exista redresare economica, dar vrem si altceva. Vrem o crestere economica sustinuta, pentru ca numai cu o crestere care sa fie resimtita si de populatie bunastarea va creste semnificativ. Nu are niciun rost sa ai crestere economica daca ea nu este resimtita de catre populatie", a spus seful FMI.

Oficialul Fondului s-a aratat increzator asupra perspectivei economice in Europa, subliniind insa ca exista unele economii, precum cea a SUA si a unor tari din Europa, care prezinta un potential risc de afectare.

Mircea Geoana a ridicat, la randul sau, problema unei eventuale cresteri a preturilor la alimente si la unele bunuri si servicii in contextul liberalizarii pietii energetice.

 

Presedintele Senatului a sugerat Fondului identificarea a 20 de proiecte majore pentru urmatorii ani, care sa fie agreate de intreaga clasa politica si care sa fie mentinute indiferent de partidul aflat la guvernare.


Geoana a mai propus, de asemenea, infiintarea unui Consiliu pentru dezvoltare, care sa urmareasca eficienta chelturii banului public, el vorbind, in context, de nevoia unei limitari a cheltuielilor bugetare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#crestere economica, #fmi, #reforme, #jeffrey franks, #intalnire fmi mircea geoana , #stiri Mircea Geoana