Franks: Populatia trebuie sa resimta cresterea economica!

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 00:43
1640 citiri
Franks: Populatia trebuie sa resimta cresterea economica!

"Vrem o crestere economica sustinuta, pentru ca numai cu o crestere care sa fie resimtita si de populatie bunastarea va creste semnificativ. Nu are niciun rost sa ai crestere economica daca ea nu este resimtita de catre populatie", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit Mediafax. 

Franks a afirmat, in timpul unei intalniri cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca primordiale pentru Romania sunt mentinerea riscurilor la un nivel cat mai scazut si continuarea reformelor si a redresarii economice.

"E placut sa vezi ca exista redresare economica, dar vrem si altceva. Vrem o crestere economica sustinuta, pentru ca numai cu o crestere care sa fie resimtita si de populatie bunastarea va creste semnificativ. Nu are niciun rost sa ai crestere economica daca ea nu este resimtita de catre populatie", a spus seful FMI.

Oficialul Fondului s-a aratat increzator asupra perspectivei economice in Europa, subliniind insa ca exista unele economii, precum cea a SUA si a unor tari din Europa, care prezinta un potential risc de afectare.

Mircea Geoana a ridicat, la randul sau, problema unei eventuale cresteri a preturilor la alimente si la unele bunuri si servicii in contextul liberalizarii pietii energetice.

 

Presedintele Senatului a sugerat Fondului identificarea a 20 de proiecte majore pentru urmatorii ani, care sa fie agreate de intreaga clasa politica si care sa fie mentinute indiferent de partidul aflat la guvernare.


Geoana a mai propus, de asemenea, infiintarea unui Consiliu pentru dezvoltare, care sa urmareasca eficienta chelturii banului public, el vorbind, in context, de nevoia unei limitari a cheltuielilor bugetare.

 

#crestere economica, #fmi, #reforme, #jeffrey franks, #intalnire fmi mircea geoana , #stiri Mircea Geoana

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Autostrada Unirii. Autoritățile deschid ofertele pentru un lot montan complicat