Ford Romania primeste sprijin de la Geoana

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 14:47
1696 citiri
Ford Romania primeste sprijin de la Geoana

Mircea Geoana a promis sprijin fabricii de automobile Ford de la Craiova pentru dezvoltarea infrastructurii care o deserveste. Presedintele Senatului spera ca Executivul sa ia o decizie in acest sens in jurul datei de 15 septembrie.

Mircea Geoana a declarat, dupa intalnirea pe care a avut-o cu presedintele Ford Romania, Dionisio Campos, ca va solicita Guvernului ca, la inceputul lunii septembrie, sa fie avansat un proiect de lege prin care statul sa se implice in dezvoltarea infrastructurii din zona fabricii Ford.

„Ceea ce am sa duc la Bucuresti este o decizie pe care am luat-o, astazi, impreuna, si as vrea si Guvernul sa faca acest lucru, ca dupa lansarea acestui prim autoturism fabricat la Craiova, sa avem o decizie la nivelul Guvernului, astfel incat sa satisfacem nevoile de infrastructura, de tip autostrada, parc industrial, infrastructura de tip social. Speranta mea este ca, in jur de 15 septembrie, Guvernul Romaniei sa decida un plan de masuri multianual care sa insoteasca logica de crestere a companiei Ford”, a precizat Mircea Geoana la finalul intalnirii cu Dionisio Campos.

Presedintele Senatului a purtat discutii si cu reprezentantii sindicatelor din cadrul Ford Craiova. „Am avut, de asemenea, o intalnire cu reprezentantii sindicatelor de la nivelul Ford Craiova. In primul rand, suntem in fata celei mai importante investitii din economia romaneasca din ultimii ani, este o investitie care, in momentul in care va deveni operationala suta la suta, va angaja peste 7.000 de locuri de munca si, cum vorbeam si cu partenerii nostri, la acest tip de industrie, pe orizontala industriei, pentru un loc de munca in aceasta fabrica, sunt patru locuri de munca indirecte in alte zone economice. Practic, ne putem astepta in urmatorii ani, la 30.000 de locuri de munca create de aceasta inportanta industrie aici, la Craiova”, a mai precizat Mircea Geoana, citat de NewsIn.

Presedintele Ford Romania, Dionisio Campos, l-a invitat pe Mircea Geoana, pe 8 septembrie 2009, la lansarea primului autoturism Ford Transit Connect, fabricat la Craiova. „Ford isi pastreaza angajamentul fata de Craiova si, in acest sens, primul vehicul Ford produs la Craiova, dupa cum stiti modelul Ford Transit Conect, va fi facut la inceputul lunii septembrie a acestui ani. Bineinteles ca, odata cu inceperea productiei, vor fi schimbari nu numai la nivelul fabricii ci si la nivelul comunitatii locale”, a precizat Dionisio Campos, presedintele Ford Romania.

Conducerea uzinei de la Craiova a mai mentionat faptul ca este intersata foarte mult de calitatea autoturismelor fabricate la Craiova si nu de numarul de masini ce vor iesi pe poarta fabricii. „Nu putem oferi si nu suntem interesati in momentul de fata sa dam date exacte despre volumul de productie. Suntem mai mult concentrati pe modernizarea fabricii, pe continuarea investitiilor, pe siguranta. Acesta este obiectivul urmator. Ceea ce va putem spune si garanta ca acest prim produs care va iesi pe poarta fabricii anul acesta, in septembrie, va indeplini in totalitate standardele de calitate ale Ford. Voi opri productia daca nu vom avea calitate. Nu punem cantitatea inaintea calitatii. Avem o reputatie in acest domeniu si vrem sa ramanem liderii in ceea ce priveste calitatea productiei”, a mai precizat Dionisio Campos, presedintele Ford Romania.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#ford, #geoana, #romania, #senat , #stiri Mircea Geoana