Coalitia discuta despre rectificarea bugetara si Codul Fiscal

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 11:59
1243 citiri
Coalitia discuta despre rectificarea bugetara si Codul Fiscal

Liderii coalitiei de guvernamant s-au reunit marti la Senat, pe agenda discutiilor aflandu-se ordonanta referitoare la rectificarea bugetara, dar si modificarile la Codul Fiscal, subiect propus de social-democrati. 

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la inceputul sedintei ca intentioneaza sa ridice in sedinta coalitiei subiectul Codului Fiscal, a carei modificare i se pare "cel mai important moment de dupa semnarea acordului cu FMI".

De asemenea, liderii PSD si PD-L vor discuta si despre efectele ordonantei privind deconcentratele. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a spus ca nu se vor face modificari asupra acesteia, si ca, din punctul sau de vedere, nu ar mai fi nimic de discutat. Pesedistii au spus in schimb ca masura este buna.

"Ordonanta asta ajuta ministrii sa evalueze niste oameni, cu care sa aplice politicile sectoriale in teritoriu", a spus vicepresedintele Liviu Dragnea. Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Basescu a spus ca ar fi mai bine daca cele doua partide s-ar mai gandi la ordonanta, Dragnea a recunoscut deficientele acestei masuri.

"Nu e o forma buna, pentru ca cea mai buna e descentralizarea, pana la urma aia e cea mai buna varianta, ca sa dam decizia cat mai apropape de cetatean. Singurul lucru bun e ca iesim din ipocrizie. (Sefii de servicii, n.r.) Erau functionari publici, noi ne faceam ca le aparam drepturile, dar pana la urma le puneam hartia si pixul in fata sa-si dea demisia", a declarat vicele pesedist.

Un alt vicepresedinte PSD, Gheorghe Nichita, a spus ca "OUG privind deconcentratele este un punct de plecare".

Nichita i-a criticat pe liberali, care au atacat aceasta masura, cerandu-le sa nu mai fie ipocriti.

"Va dau un exemplu, la Directia de Finante Publice din Iasi, 65 de oameni au fost schimbati. Asa ca sa nu mai faca pe ipocritii. Poate sa fie vorba de nuante, dar eu nu cred ca trebuie sa ne intoarcem inapoi. Stiu bine cum s-au facut concursurile pentru cei care au ocupat functii politice la un moment dat", a apreciat el.

#coalitie, #cod, #fiscal, #rectificare, #bugetara , #stiri Mircea Geoana