CCR dezbate sesizarile privind Bugetul pe 2011,legile salarizarii,educatiei si de aprobare a OUG 50

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 09:34
1408 citiri
CCR dezbate sesizarile privind Bugetul pe 2011,legile salarizarii,educatiei si de aprobare a OUG 50

Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate marti sesizarile depuse impotriva Legii Bugetului pe 2011, cele indreptate impotriva Legilor salarizarii, a Legii educatiei, precum si contestatia care vizeaza Legea de aprobare a OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori, informeaza NewsIn.

Legea salarizarii unitare a personalului bugetar pentru anul 2011 a fost contestata la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) de catre parlamentari ai PNL, in timp ce reprezentanti ai PSD au contestat Legea-cadru a salarizarii, dupa ce motiunile de cenzura indreptate impotriva celor doua acte normative au fost respinse de Parlament.

Guvernul si-a asumat, pe 14 decembrie, raspunderea asupra proiectului de Lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si asupra proiectului de Lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor.

Deputatii liberali au depus pe 23 decembrie o sesizare de neconstitutionalitate pe Legea Bugetului de stat pe 2011, reclamand ca acesta este fundamentat pe legi care nu sunt in vigoare si ca a fost depus tarziu, peste termenul legal, lucru care a dus la limitarea prerogativelor de dezbatere a Parlamentului.

Bugetul a fost adoptat de Parlament pe 22 decembrie.

Legea Educatiei se regaseste, marti, pentru a treia oara in ultimele doua luni in atentia judecatorilor Curtii Constitutionale.

Sesizarile care urmeaza sa fie dezbatute marti si care au fost amanate din 22 decembrie au fost depuse de presedintele Senatului, Mircea Geoana, si de parlamentari ai PSD, PNL si PC.

Si pe acest proiect Executivul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului.

Tot PNL a sesizat Curtea Constitutionala in ceea ce priveste Legea de aprobare a OUG 50/2010 privind creditarea, invocand principii ale CEDO care ar fi incalcate de acest act normativ.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 23 decembrie, Legea de aprobare a OUG 50/2010 cu 134 voturi favorabile, 71 "impotriva" si 12 abtineri.

#sesizari, #buget, #salarizare, #educatie, #oug 50 , #stiri Mircea Geoana