Boc: Lista pentru subventii la caldura a fost intocmita inainte ca PSD sa iasa de la guvernare

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 17:50
2312 citiri
Boc: Lista pentru subventii la caldura a fost intocmita inainte ca PSD sa iasa de la guvernare

Premierul Emil Boc si ministrul Economiei, Adrian Videanu, au afirmat, vineri, la Alexandria, ca subventiile pentru caldura acordate administratiilor locale au fost alocate in functie de necesitati si ca listele au fost intocmite inainte de iesirea PSD de la guvernare, informeaza NewsIn.

"A acorda subventii la Iasi, la Pitesti si in alte localitati inseamna subventii privilegiate, i-as invita sa se uite pe acea lista. Si precizez ca acea lista a fost facuta cu PSD cand era la guvernare si resursele au fost alocate in functie de municipalitatile care aveau acele probleme, potrivit criteriilor prevazute de lege", adeclarat Emil Boc.

Adrian Videanu a intarit, spunand ca a intocmit lista localitatilor care au primit subventii pentru caldura impreuna cu fostul ministru PSD al Administratiei si Internelor, Dan Nica, si ca fundamentarea acesteia a fost facuta, de asemenea, de un membru PSD, care ocupa functia de director in cadrul ministerului.

"Este o dezinformare totala pentru ca acea lista a fost facuta de domnul Nica, cu mine. Noi doi am lucrat la schema de ajutor de stat. Culmea, ea a fost fundamentata de catre un director din Ministerul Administratiei si Internelor, este vorba de domnul Ilie Stefan, care este un reprezentant al PSD. Dansul a avut toate datele initiate pentru fundamentarea anexei la proiectul de ordonanta " a spus Videanu.

In sustinerea afirmatiilor celoi doi reprezentanti ai guvernului a sarit prefectul judetului Teleorman, Teodor Nitulescu, care a declarat ca in judet au primit astfel de subventii doar primarii PSD si PNL.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri, dupa intalnirea cu patru primari, trei PSD si unul PNTCD, ca sustine demersul lor, pe motiv ca Guvernul aloca resursele pentru incalzire in mod "discretionar, arbitrar si nedrept", acuzand ca sunt favorizati primarii PDL.

"Este clar ca in acest moment asistam la o dirijare deliberata a resurselor catre primariile PDL. Acest lucru se intampla si la nivelul comunelor si intr-un fel este nedrept ca aceasta campanie a domnului Basescu sa foloseasca banii publici de o maniera atat de discretionara", a acuzat Mircea Geoana.

Liderul PSD a anuntat ca deciziile Guvernului Boc II, din momentul trecerii motiunii de cenzura, sa fie analizate de catre specialistii PSD "pentru a putea demonstra cu cifre si cu fapte faptul ca se incearca fraudarea alegerilor prin dirijarea de resurse exclusiv pentru clanul Basescu si pentru camarila PDL".

Primarii municipiilor Iasi, Timisoara, Constanta si Pitesti au protestat, vineri, la grupul parlamentar al PSD, fata de decizia Guvernului de a aloca "discriminatoriu" subventii pentru incalzirea populatiei, aratand ca decizia Guvernului este "un atac la locuitorii oraselor care nu au primari PDL".

Cei patru primari au declarat ca vor sa traga un semnal de alarma asupra HG prin care Guvernul a suplimentat cu 160 milioane de lei bugetele mai multor administratii locale pentru a sustine financiar 21 producatori si distribuitori de energie termica, acuzand faptul ca singurul criteriu pentru alocarea banilor a fost aderenta la PDL si ca, din 160 milioane, 105 milioane s-au dus spre orase conduse de democrat-liberali .

#ajutor, #caldura, #lista, #pdl, #primarii, #psd, #subventii , #stiri Mircea Geoana