Boc: Ilie Sarbu nu a pus deoparte bani pentru subventia pe cap de animal

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 09:30
1783 citiri
Boc: Ilie Sarbu nu a pus deoparte bani pentru subventia pe cap de animal

Premierul in exercitiu Emil Boc spune ca fostul ministru PSD al Agriculturii, Ilie Sarbu, nu a gestionat eficient bugetului institutiei pe care a condus-o si nu a pus deoparte bani pentru subventiile pe cap de animal, informeaza NewsIn.

Boc a declarat miercuri, la un post de televiziune, ca in bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2009 erau prevazute doua miliarde de lei pentru subventii, insa Ilie Sarbu "nu a pus deoparte" bani si pentru cele pe cap de animal. Din acest motiv, spune Boc, Executivul a fost nevoit sa aloce sumele pentru acest tip de subventie din alte surse, precum Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

Premierul in exercitiu a raspuns si acuzatiilor de deturnare de fonduri pe care liderul PSD, Mircea Geoana, i le-a adus ministrului interimar al Agriculturii, Radu Berceanu.

Boc spune ca Geoana se face vinovat de demagogie, iar afirmatiile potrivit carora banii de la Agricultura au fost deturnati catre ministerele Transporturilor si Turismului, reprezinta o "minciuna sfruntata".

"Noi am cautat bani pentru agricultura, nu sa luam bani de la agricultura", a spus premierul in exercitiu.

Primele transe din subventiile pe care le primesc crescatorii de ovine si bovine vor fi acordate incepand cu 2 noiembrie 2009, respectiv cate 15 lei pe cap de ovina sau caprina si 200 de lei pe cap de bovina, a decis miercuri Guvernul.

Valoarea totala a subventiei pe cap de ovina sau caprina este de 44 de lei, iar cea pe cap de bovina - de 571 lei.

#animale, #boc, #sarbu, #subventii , #stiri Mircea Geoana