Basescu: Geoana pune Guvernul la loc, dupa ce mai inainte l-a daramat

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 09:08
1419 citiri
Basescu: Geoana pune Guvernul la loc, dupa ce mai inainte l-a daramat

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca, promovand o lege prin care bugetul poate fi trimis la Parlament, liderul PSD, Mircea Geoana, a pus Guvernul la loc, dandu-i puteri, dupa ce mai inainte l-a daramat.

"Tara are un Guvern. Interimar, dar are Guvern. Dar stiti care e ridicolul situatiei? Prin lege, un Guvern cazut, cum este Guvernul Boc, nu are dreptul sa promoveze proiecte de legi si nu are dreptul mai ales legea bugetului de stat. Este un Guvern care a cazut in Parlament.

Inteleg ca domnul Geoana a trecut prin Senat o lege prin care ii spune Guvernului Emil Boc sa faca bugetul. L-a pus la loc, domnu' Moraru! Deci l-a dat jos si s-a razgandit. Acum l-a pus la loc.

Cine l-a razgandit pe domnul Geoana nu stiu, dar cert este ca a da atributiuni unui Guvern cazut echivaleaza cu a-l pune la loc", a declarat seful statului la B1TV.

"Cand au gandit bine? Cand au dat jos Guvernul? Cand au respins al doilea Guvern? Cand nu vor sa primeasca la vot al treilea Guvern? Atunci sau astazi cand vine si tipa, imputernicind Guvernul prin lege sa faca bugetul de stat?", a mai intrebat presedintele.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, la Sibiu, ca face apel la presedintele Traian Basescu sa promulge legea care permite Guvernului in exercitiu Emil Boc sa inceapa sa lucreze la legea bugetului de stat pe 2010, transmite corespondentul NewsIn.

"Fac un apel la presedintele Traian Basescu sa promulge maine (vineri, n.r.) legea, pentru ca altfel vor fi consecinte grave asupra Romaniei in 2010 si 2011. Ii transmit sa iasa din acest santaj politic, pentru ca este vorba despre viitorul Romaniei", a declarat Mircea Geoana.

Acesta a adaugat ca are informatii ca presedintele va refuza sa promulge legea care permite actualului Guvern sa lucreze la legea bugetului de stat "din declaratiile de pana acum ale presedintelui".

Presedintele Basescu a dat de inteles pe 10 noiembrie, la o emisiune TVR, ca ar putea sa nu promulge modificarea Legii functionarii Guvernului in sensul abilitarii Guvernului interimar Boc sa prezinte bugetul pentru 2010. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #geoana, #guvern , #stiri Mircea Geoana