Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Geoana: Cota diferentiata nu aduce pierderi economiei, ci castiguri oamenilor care sustin economia

Geoana: Cota diferentiata nu aduce pierderi economiei, ci castiguri oamenilor care sustin economia


Cota diferentiata nu aduce pierderi de miliarde economiei, ci castiguri de miliarde oamenilor care sustin economia, precizeaza sambata senatorul PSD Mircea Geoana intr-un comunicat.

"Nu introducerea cotei diferentiate cu praguri mai mici de 16% este periculoasa pentru cuantumul veniturilor de la bugetul de stat, ci pierderea a 2,3 miliarde de euro, ce nu au ajuns la bugetul de stat pentru ca tinta de colectare pe 2013 nu a fost indeplinita", sustine Geoana.

Senatorul PSD mai spune ca daca acesti bani ar fi fost folositi pentru investitii in 2013, "ar fi generat un impact de un plus de 9 miliarde EUR la PIB in perioada 2014-2018, ar fi permis reducerea TVA cu 4 puncte procentuale, de la 24% la 20% si ar fi determinat ca rata somajului sa scada sub 6% in 2016 si la 5% in 2018 (de la un nivel de 7,1% la final de 2013)".

El adauga ca este obligatia celor care vor veni in Guvern dupa remaniere sa indrepte lucrurile. "Daca vom colecta mai bine, vor exista mai multe resurse pentru o atat de necesara reducere de taxe, atat pentru populatie, cat si pentru firme", conchide senatorul PSD.

Mircea Geoana a fost numit, recent, de premierul Victor Ponta, drept Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica, post infiintat in cadrul Cancelariei premierului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1308 ori