Tanasescu: Zona euro poate influenta negativ statele din Centrul si Estul Europei

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 11:04
1320 citiri
Tanasescu: Zona euro poate influenta negativ statele din Centrul si Estul Europei

Europa se confrunta cu o problema majora, iar perceptia despre Europa, in general, si in special fata de zona euro, este una a riscului, a unei zone de turbulente, in care statele din vestul continentului le pot influenta negativ pe cele centru si est, a declarat reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, fost ministru de finante. 

"Criza datoriilor suverane ingrijoreaza pietele foarte mult. Este clar ca Europa se confrunta acum cu mari probleme din punct de vedere financiar, cu vulnerabilitati mari ale sistemului financiar si bancar.

Daca nu se va face rapid o curatenie in sectorul bancar din zona euro, a guvernantei, o accelerare a reformelor structurale si o consolidare fiscala credibila, este clar ca Europa de Vest, in special zona euro, poate sa aiba o influenta negativa si asupra tarilor din centrul si estul Europei", a spus Mihai Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat ca, in aceasta situatie, "Romania trebuie sa continue sa isi faca temele, sa continue reformele pe care si le-a propus, sa accelereze reformele structurale si sa incerce sa castige credibilitate, sa creeze perceptia ca noi putem sa mergem pe drumul pe care ni l-am propus, chiar si in conditiile in care Europa continua sa fie perceputa ca un continent al riscului, un continent unde fiecare tara are propriile ei probleme si atunci este clar ca trebuie sa fim atenti cum vom reusi sa ne reintoarcem la crestere economica in 2011 si in anii care urmeaza". 

Afla mai multe pe Ziare.com.

#mihai tanasescu, #zona, #euro, #criza, #reforme , #stiri Mihai Tanasescu