Tanasescu: TVA ar putea fi redusa in urmatorii 2 ani

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 22:14
1714 citiri
Tanasescu: TVA ar putea fi redusa in urmatorii 2 ani

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu a declarat luni ca TVA ar putea fi redusa in urmatorii doi ani, dar ca pentru aceasta este nevoie de indeplinirea unor conditii, printre care si imbunatatirea colectarii acestei taxe, potrivit Newsin. 

"Exista aceasta posibilitate (ca TVA sa fie redusa in urmatorii doi ani, n.r.), dar cu niste conditii cumulative stricte.

In primul rand, o imbunatatire a colectarii, o imbunatatire a capacitatii administrative de a colecta TVA la un nivel cel putin egal cu ce exista in jurul nostru.

Sa nu uitam ca TVA reprezinta ca pondere in PIB undeva la 7,7% anul trecut, cu o crestere puternica la 8,5 % anul acesta, dar trebuie sa ajungem la 9-10%, deci este clar ca o imbunatatire a colectarii TVA este absolut necesara.

In momentul in care aceste parghii vor functiona, sunt ferm convins ca o diminuare a acestei taxe este posibila", a spus Tanasescu la The Money Channel.

Tot luni, Tanasescu a declarat ca incasarile din TVA dupa majorarea acestei taxe nu sunt atat de mari pe cat ar fi trebuit, dar s-a aratat convins ca acestea vor creste in perioada urmatoare in urma reformelor facute la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"Este o imbunatatire a colectarii din TVA, probabil nu atat de mult cat ar fi trebuit.

Dar, prin reformele structurale care au inceput la nivelul ANAF-ului, prin reformele care vor continua si prin masurile care vor fi aduse prin noul program in ceea ce priveste intarirea capacitatii agentiei fiscale, aceste colectari o sa creasca in 2011 si in anii urmatori", a spus reprezentantul Romaniei la FMI. 

#colectare taxe, #colectarea tva, #incasari din tva, #mihai tanasescu reprezentant fmi, #reducerea tva, #taxe, #tva , #stiri Mihai Tanasescu

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  10. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos