Tanasescu: Romania va avea o crestere economica "buna" anul viitor

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 17:38
1350 citiri
Tanasescu: Romania va avea o crestere economica "buna" anul viitor

Romania va inregistra o crestere economica "buna" anul viitor, dupa doi ani de recesiune, avansul PIB urmand sa fie sustinut de exporturi si consum, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. 

"Evolutiile economiei pot sa confirme ca pentru acest an va fi un desen al economiei undeva in jurul cifrelor anuntate de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (scadere economica de 1,7-1,9% - n.r.). Anul viitor putem avea o crestere economica pozitiva. Acest lucru este foarte clar. Urmeaza sa finalizam dimensiunea ei", a afirmat Tanasescu.

El a spus ca avansul economiei de anul viitor va fi alimentat de doua mari componente, respectiv exporturile si consumul agregat. "Va fi o crestere economica buna, dupa doi ani de recesiune", a continuat Tanasescu.

Estimarile oficiale, atat pentru evolutia economiei din acest an, cat si pentru anul viitor urmeaza sa fie facute publice de catre Fondul Monetar International la finalul misiunii de evaluare a acordului incheiat cu autoritatile romane in primavara anului trecut. 

#tanasescu, #romania, #crestere economica , #stiri Mihai Tanasescu