Tanasescu: Romania ar putea ramane in recesiune in T1 din 2011

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:27
1238 citiri
Tanasescu: Romania ar putea ramane in recesiune in T1 din 2011

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat miercuri ca Romania va ramane probabil in recesiune si in primul trimestru, urmand ca trendul sa fie schimbat din al doilea trimestru al acestui an, informeaza Newsin.

"Romania nu se afla intr-o recuperare completa in primul trimestru. Gasim tot minusul acela in fata. Recesiunea probabil ca va continua si in primul trimestru. Este clar ca, din trimestrul al doilea, din trimestrul al treilea, acest trend se va schimba, iar pe ansamblu anului 2011, economia romaneasca va avea o tendinta crescatoare.Cresterea porneste de la o baza joasa, dar fara ca motoarele respective sa produca, sa se miste, sa creeze valoare adaugata nu ar exista nici acest plus", a spus Tanasescu.

Acesta a mentionat ca nu mai exista riscuri majore in ceea ce priveste economia romaneasca. "Riscurile interne de a derapa cred ca au fost stopate prin legislatia care a fost aprobata. Sigur, exista riscuri externe potentiale", a mai spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat ca economia romaneasca are nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta.

"Cred ca este crucial sa intelegem ca atragerea fondurilor europene reprezinta cea mai importanta valoare pe care o are Romania in momentul de fata. (...) Putem sa ne asteptam in 2012, daca acest demers este unul corect de atragere a fondurilor europene, la o crestere economica intre 4 si 4,5%", a mai spus Tanasescu.

#recesiune, #fonduri europene, #FMI, #accesarea fondurilor euroepene, #FMI, #reprezentantul romaniei la FMI, #mihai tanasescu , #stiri Mihai Tanasescu