Tanasescu: Nu cred ca in Romania ar fi nevoie de noi taxe si impozite

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 21:29
1331 citiri
Tanasescu: Nu cred ca in Romania ar fi nevoie de noi taxe si impozite

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, considera ca societatea romaneasca nu mai are nevoie de noi taxe si impozite, iar impozitarea pensiilor sub 1.000 lei trebuie privita din perspectiva sustenabilitatii bugetului public de pensii, informeaza NewsIn.

"Nu cred ca societatea romaneasca are nevoie de noi taxe si impozite", a declarat Mihai Tanasescu, luni seara, la Realitatea TV.

El a adaugat ca impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei este "o problema in discutie".

"Cred ca nu trebuie pusa problema in sensul a impozita sau a nu impozita pensiile sub 1.000 lei sau peste 1.000 lei, ci trebuie sa privim lucrurile din perspectiva sustenabilitatii fondului de pensii in prezent si in viitor. Este clar ca, in momentul de fata, fondul de pensii necesita tranferuri mari de bani de la bugetul de stat pentru a fi echilibrat", a spus Tanasescu.

El sustine ca acesta este motivul pentru care diminuarea contributiilor sociale trebuie facuta in asa fel incat sa nu contribuie la adancirea fondului de pensii.

"In momentul de fata, discutiile trebuie axate pe acele masuri care trebuie puse in aplicare, astfel incat fondul de pensii sa aiba o sustenabilitate pe termen mediu si lung", a mai spus Tanasescu.

El sustine ca, din calculele facute, veniturile bugetare ale Romaniei in 2011 vor avea un trend crescator fata de anul 2010.

Tanasescu a spus ca sunt mai multi factori care contribuie la cresterea veniturilor bugetare anul viitor, inclusiv cresterea economica. Astfel, chiar daca este o crestere timida, "reprezinta o schimbare de trend foarte importanta".

#tanasescu pensii impozitare taxe buget , #stiri Mihai Tanasescu