Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tanasescu: Cota unica trebuie majorata la 19%

Tanasescu: Cota unica trebuie majorata la 19%

Un plan anti-criza eficient trebuie sa se bazeze pe o reforma a cheltuielilor publice si pe o suplimentare a veniturilor la bugetul de stat printr-o eventuala majorare a cotei unice la 19%, este de parere Mihai Tanasescu. In acelasi timp, reprezentantul Romaniei la FMI a declarat pentru The Money Channel ca tara noastra trebuie sa se focalizeze pe atragerea fondurilor europene si pe eficientizarea domeniului agriculturii, informeaza The Money Channel. "Eu acum doua saptamani am aratat ca probabil in cazul in care va fi nevoie de o crestere a resurselor va fi nevoie de o crestere a cotei unice pana la 19%", a adaugat Tanasescu.


Fostul ministru de Finante considera oportun pentru Romania un plan anti-criza care sa tina cont de posibila incetinire economica din 2009.


Reprezentantul Romaniei la FMI a explicat ca, in contextul in care bugetar va fi in jur de 3% din PIB sau chiar mai mare, "este clar ca avem nevoie de o ajustare puternica in ceea ce priveste cheltuielile publice in anul care urmeaza".


"Plecand de la faptul ca aceasta incetinire economica va avea totusi nevoie de un anumit sprijin din punct de vedere al unor facilitati pe care statul roman, alaturi de alte state din Europa si din America, le vor face, vom avea nevoie de o restructurare a cheltuielilor publice", a incheiat Mihai Tanasescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1383 ori