Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tanasescu: Arieratele din domeniul economic trebuie stinse pana la sfarsitul lunii aprilie 2011

Tanasescu: Arieratele din domeniul economic trebuie stinse pana la sfarsitul lunii aprilie 2011

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat miercuri ca arieratele din domeniul economic vor fi urmarite periodic in lunile care urmeaza, pentru ca ele sa fie stinse pana la sfarsitul lunii aprilie 2011si ca jumatate dintre arierate sunt in domeniul sanitar, relateaza NewsIn.

"Arieratele din domeniul economic trebuie achitate si ele vor fi urmarite periodic in lunile care urmeaza, pentru ca ele sa fie stinse pana la sfarsitul lunii aprilie 2011", a mentionat Tanasescu.

Potrivit acestuia, mai mult de jumatate din arierate sunt in domeniul sanitar.

"Intotdeauna comportamentul acestui segment a fost acela de a cheltui fara sa tina seama de resursele pe care le are la dispozitie.

Ca sunt putine, poate au dreptate, dar acestea sunt resursele pe care putem sa le asiguram(...)

Acumulandu-se arierate foarte mari, eforturile pe care trebuie sa le faca bugetul de stat in prezent pentru achitarea acestor arierate este enorm, dar, din pacate, si o spun cu toata responsabilitatea, managementul defectuos din acest segment face ca aceste arierate nu numai sa nu scada, dar si sa aiba un trend crescator in perioada urmatoare", a spus Tanasescu.

El a mai precizat ca este necesar un comportament mult mai prudent in cheltuirea banilor publici in domeniul sanitar. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 849 ori
Citeste mai multe despretanasescu arierate economic