Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Septimiu Stoica: Reducerea fiscalitatii pentru castigurile din piata de capital este o conditie pentru stimularea pietei

Septimiu Stoica: Reducerea fiscalitatii pentru castigurile din piata de capital este o conditie pentru stimularea pietei

Acesta a dat exemplul Bulgariei unde taxarea castigurilor din piata de capital este zero, impozitul pe profit este 10 la suta, iar cel pentru dividende este 7%

In Bulgaria capitalizarea de piata este de circa 10 miliarde euro (37 la suta din Produsul Intern Brut) valoare care a crescut de sapte ori din 2000, cand reprezenta cinci la suta din PIB.

O piata de capital dezvoltata se inregistreaza in Polonia, in pofida faptului ca impozitarea castigurilor din piata de capital este de 19 la suta. Aici numai capitalizarea fondurilor de pensii se ridica la 30-40 miliarde euro, precum si capitalizarea fondurilor de investitii care de asemenea ajung la 40 miliarde euro.

Rerpezentanti ai Bursei de Valori de la Varsovia si-au manifestat interesul de a intra pe piata romaneasca si pe cea bulgareasca.

Bursa de Valori Bucuresti inregistreaza in prezent o capitalizare totala de piata de peste 24 miliarde euro si se intentioneaza ca, in urmatorii trei ani, sa ajunga la o capitalizare de 40 miliarde euro.

Forumului Financiar Sud-Est European, organizat cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, isi propune sa radiografieze perspectivele de dezvoltare economico-financiara ale tarilor din regiune.

Invitatul special al editiei din acest an este guvernatorul Bancii Nationale a Austriei, Klaus Liebscher. Acesta si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, vor vorbi despre consecintele integrarii europene pentru statele din Europa de Sud-Est, evolutia principalilor indicatori economici pentru acest an, precum si politicile monetare in perspectiva aderarii la zona euro.

Alte subiecte care vor fi abordate se refera la viitorul sistemelor de pensii private in regiune si la intrumentele noi de investitii.

Intre invitatii straini care vor participa la cea de-a patra editie a Forumului Financiar Sud-Est European se numara fostul premier al Ungariei, Peter Medgyessy, directorul general al Bursei de Valori Varsovia, Ludwik Sobolewski si directorul in cadrul Credit Suisse First Boston, Keving Chang.

De asemenea, vor participa la acest eveniment oameni politici si oameni de afaceri romani, printre care fostul presedinte Emil Constantinescu, presedintele Comisiei Buge Finante Banci din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu, presedintele CEC, Radu Ghetea, alaturi de alti presedinti de banci.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 788 ori