Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pensiile si salariile sunt analizate in aceste zile impreuna cu FMI

Pensiile si salariile sunt analizate in aceste zile impreuna cu FMI


Posibilitatea indexarii pensiilor si a cresterii salariilor in 2012 este analizata in aceste zile, impreuna cu misiunea FMI, dar depinde de resursele acumulate, prioritatile si capacitatea de a finanta deficitul, a declarat duminica reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"In aceste zile se lucreaza la aceste politici, la ce se poate sustine si ce nu se poate sustine, cat se poate sustine pentru a avea in vedere un deficit care poate fi finantat.

(...) Trebuie sa privim problema in ansamblu plecand de la elemente importante: care sunt resursele acumulate si care sunt prioritatile pentru anii care urmeaza, dar si care este posibilitatea Romaniei pentru a avea un deficit fiscal finantabil, in sensul de a atrage resurse de capital in mod constat si coerent. In aceasta zile, problema este discutata cu FMI", a precizat Tanasescu.

De asemenea, se discuta despre efectele turbulentelor internationale asupra Romaniei.

"Pentru 2012 lucrurile se complica, fiindca asistam la turbulente fantastice cu repercusiuni directe asupra Romaniei si de aceea analizele, discutiile pe care le vom face in zilele care urmeaza vor tine cont si de aceste turbulente internationale care afecteaza Romania", a completat Tanasescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 940 ori