Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai Tanasescu: Trebuie sa ne pregatim sa traim altfel

Mihai Tanasescu: Trebuie sa ne pregatim sa traim altfel

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, sustine ca trebuie sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant, intrucat "ceea ce se intampla acum, cu economia globala, nu s-a mai intamplat niciodata in istoria omenirii. 

"Ceea ce se intampla acum cu economia globala nu s-a mai intamplat niciodata in istoria omenirii. Slabiciunea factorilor de decizie, inclusiv a celor din Vest, a condus la aceste derapaje. Trebuie sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant", a declarat, pentru Gandul, Mihai Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI crede ca majorarea salariilor cu 5% poate fi aprobata, pentru ca bugetul permite aceasta crestere.

La inceputul lunii august, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, a confirmat pentru Gandul intentia Guvernului de a majora salariile bugetarilor cu 5% incepand cu 1 octombrie.

"S-au facut progrese in ultimele luni, spre exemplu, pe linia cresterii veniturilor. Astfel, s-a creat un spatiu fiscal care poate fi folosit in toate felurile. Decizia de a creste putin salariile, dar cu respectarea tintelor convenite cu FMI, e un lucru pe care Fondul il accepta. Trebuie insa sa fim foarte atentie cu echilibrele macroeconomice, ca acestea sa nu fie incalcate", spune Mihai Tanasescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca bugetul pentru anul 2012 trebuie sa ia in calcul o crestere economica de 2 - 2,5%, iar Guvernul sa nu isi faca "iluzia cresterii economice de 3,5 - 4%" pentru anul viitor daca nu iau "si masuri majore de deschidere de exploatari de metale".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2050 ori