Mihai Tanasescu: Romania are nevoie de un nou model economic

Luni, 27 Iulie 2009, ora 10:07
1653 citiri
Mihai Tanasescu: Romania are nevoie de un nou model economic

Romania are nevoie urgenta de o noua viziune de dezvoltare, iar specialisti din Banca Nationala si din alte institutii lucreaza deja la proiect, sustine reprezentantul tarii noastre la FMI, Mihai Tanasescu.

El a declarat intr-un interviu pentru Adevarul ca Romania pare sa se situeze in grupa tarilor cel mai grav afectate de criza economica.

"Aici este vorba despre modelul de crestere economica pe care l-am avut. O crestere lasata la intamplare, care a facut economia extrem de vulnerabila la socurile externe. Acum ne gasim intr-un moment de rascruce. In urmatorii ani trebuie sa edificam un nou model economic pentru Romania", a declarat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a mai declarat ca in tara noastra, "fundul sacului ar fi sfarsitul trimestrului doi" si a precizat ca de modul cum vom termina anul 2009 depind consolidarile pentru anii urmatori.

"In urmatorii ani trebuie sa edificam un nou model economic pentru Romania", a spus Tanasescu.

"Si aici eu vreau sa subliniez un lucru: consolidarea fiscala, in sensul atingerii unui deficit de cel mult 3% din PIB, la finele lui 2011, va ramane o tinta fixa. De aceea, ajustarea din anii 2009 si 2010 va fi cruciala. Si de aceea am insistat pentru reforme structurale. Imi cer scuze daca repet, dar e foarte important: este o perioada cruciala pentru Romania" a mai spus Tanasescu.

El a mai declarat ca personalitati ale Romaniei au inceput sa lucreze la un proiect care va duce Romania pe calea cea buna.

"Este un subiect foarte complex, care trebuie dezbatut public. Dar pentru aceasta trebuie mai intai bine pregatit. De aceea, pentru noi este important ca in lunile urmatoare sa gandim noul tip de model economic", a declarat Tanasescu.

#Tanasescu, # model, # crestere ecomonica, # deficit, # romania, # criza , #stiri Mihai Tanasescu