Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai Tanasescu: Nu e nevoie de noi taxe si impozite in 2010

Mihai Tanasescu: Nu e nevoie de noi taxe si impozite in 2010

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, este sigur ca cea de-a treia transa a imprumutului de la FMI ne va fi virata cel tarziu pe 21 februarie si atrage atentia ca Guvernul ar face mai bine sa se concentreze asupra reducerii cheltuielilor in acest an, si nu sa se orienteze catre noi taxe. 

"Sper ca concluzionarea scrisorii de intentie sa se finalizeze undeva la sfarsitul saptamanii viitoare.

Sper ca undeva la jumatatea lunii februarie, boardul director sa ia in discutie aceasta scrisoare de intentie si, sigur, eliberarea sa se faca undeva in perioada, probabil, 19 - 20 - 21 februarie 2010", a declarat, la RFI, Mihai Tanasescu.


Reprezentantul Romaniei la FMI mai spune ca Guvernul nu va trebui in 2010 sa creasca sau sa creeze nicio taxa, ci doar sa puna in aplicare planul de reformare a aparatului bugetar.


"Asa cum este construit bugetul pe anul acesta, nu (nu ar fi nevoie de noi taxe si impozite in 2010 - n.red.).


El pleaca de la un punct foarte important: punerea in aplicare a reformelor structurale in domeniul cheltuielilor publice.


Atata vreme cat acest program de restructurare a cheltuielilor publice va fi efectuat asa cum a fost gandit, asa cum a fost programat, nu va fi nevoie in acest an sa se creasca nici o taxa, nici macar... ma rog, am vazut si eu, o taxa pe proprietate mai mare si asa mai departe. Aceste lucruri trebuie discutate foarte clar", mai spune Tanasescu.


El crede ca introducerea de noi taxe si impozite nu trebuie facuta de pe o zi pe alta, ci analizata si discutata serios inainte, pentru a putea fi prevzaute consecintele exacte.


"Schimbarea regimului taxarii este o problema de importanta majora, de aceea dezbaterea publica, predictibilitatea si nu in ultimul rand efectele care vor fi aduse de o schimbare a regimului de taxare sunt foarte importante, nu cred ca ele trebuie facute de pe o zi pe alta, in asa fel incat sa bulverseze mediul de afaceri si in general societatea.


De aceea, cred ca anul acesta, restructurarea cheltuielilor trebuie sa fie obiectivul numarul unu si mai putin introducerea de noi taxe si impozite in aceasta perioada", a mai explicat Tanasescu.


O delegatie a FMI se afla la Bucuresti, pentru a vedea daca Romania indeplineste conditiile pentru primirea urmatoarei transe din imprumut.


Conditia principala era adoptarea bugetului pe 2010, lucru care s-a intamplat deja in Parlament. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1059 ori
Citeste mai multe despremihai. tanasescu taxe impozite