Mihai Tanasescu: Nu e nevoie de noi taxe si impozite in 2010

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 12:25
1328 citiri
Mihai Tanasescu: Nu e nevoie de noi taxe si impozite in 2010

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, este sigur ca cea de-a treia transa a imprumutului de la FMI ne va fi virata cel tarziu pe 21 februarie si atrage atentia ca Guvernul ar face mai bine sa se concentreze asupra reducerii cheltuielilor in acest an, si nu sa se orienteze catre noi taxe. 

"Sper ca concluzionarea scrisorii de intentie sa se finalizeze undeva la sfarsitul saptamanii viitoare.

Sper ca undeva la jumatatea lunii februarie, boardul director sa ia in discutie aceasta scrisoare de intentie si, sigur, eliberarea sa se faca undeva in perioada, probabil, 19 - 20 - 21 februarie 2010", a declarat, la RFI, Mihai Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI mai spune ca Guvernul nu va trebui in 2010 sa creasca sau sa creeze nicio taxa, ci doar sa puna in aplicare planul de reformare a aparatului bugetar.

"Asa cum este construit bugetul pe anul acesta, nu (nu ar fi nevoie de noi taxe si impozite in 2010 - n.red.).

El pleaca de la un punct foarte important: punerea in aplicare a reformelor structurale in domeniul cheltuielilor publice.

Atata vreme cat acest program de restructurare a cheltuielilor publice va fi efectuat asa cum a fost gandit, asa cum a fost programat, nu va fi nevoie in acest an sa se creasca nici o taxa, nici macar... ma rog, am vazut si eu, o taxa pe proprietate mai mare si asa mai departe. Aceste lucruri trebuie discutate foarte clar", mai spune Tanasescu.

El crede ca introducerea de noi taxe si impozite nu trebuie facuta de pe o zi pe alta, ci analizata si discutata serios inainte, pentru a putea fi prevzaute consecintele exacte.

"Schimbarea regimului taxarii este o problema de importanta majora, de aceea dezbaterea publica, predictibilitatea si nu in ultimul rand efectele care vor fi aduse de o schimbare a regimului de taxare sunt foarte importante, nu cred ca ele trebuie facute de pe o zi pe alta, in asa fel incat sa bulverseze mediul de afaceri si in general societatea.

De aceea, cred ca anul acesta, restructurarea cheltuielilor trebuie sa fie obiectivul numarul unu si mai putin introducerea de noi taxe si impozite in aceasta perioada", a mai explicat Tanasescu.

O delegatie a FMI se afla la Bucuresti, pentru a vedea daca Romania indeplineste conditiile pentru primirea urmatoarei transe din imprumut.

Conditia principala era adoptarea bugetului pe 2010, lucru care s-a intamplat deja in Parlament. 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#mihai. tanasescu, # taxe, # impozite , #stiri Mihai Tanasescu