Mihai Tanasescu: estimarea de scadere economica va ramane la 8-8,5%

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 22:16
981 citiri
Mihai Tanasescu: estimarea de scadere economica va ramane la 8-8,5%

Prognoza de contractie a economiei Romaniei cu aproximativ 8,5% in acest an va ramane probabil neschimbata in urma celei de-a doua evaluari a FMI, pentru virarea urmatoarei transe a imprumutului de la Fond, a declarat pentru NewsIn reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. 

"Cred ca prognoza de scadere a economiei Romaniei cu 8-8,5% in acest an va ramane neschimbata", a raspuns Tanasescu, intrebat daca se asteapta la o revizuire a estimarii actuale.

El a subliniat ca, pentru a se pronunta in privinta unor prognoze actualizate, reprezentantii FMI trebuie sa analizeze datele statistice disponibile privind evolutia economiei romanesti in trimestrul al treilea. FMI estimeaza ca PIB-ul Romaniei se va comprima cu 8,5% in acest an, urmand sa revina pe crestere in 2010, cu o rata de 0,5%.

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat joi ca va trimite o misiune la Bucuresti in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, pentru a initia discutiile cu autoritatile romane privind a doua evaluare din cadrul acordului de finantare, dar noi consultari ar putea fi necesare dupa formarea unui nou guvern.

Totodata, Tanasescu a precizat, pentru NewsIn, ca FMI nu va trebui sa astepte formarea unui nou guvern pentru a finaliza a doua evaluare a Romaniei, pentru a treia transa a imprumutului, in cazul in care bugetul pe 2010 va fi aprobat pana la finalul acestui an.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#tanasescu, #fmi, #guvern, #contractie, #imprumut , #stiri Mihai Tanasescu