Mihai Tanasescu: BEI nu are limite cu privire la investitiile sale in Grecia

Marti, 18 Martie 2014, ora 08:35
1955 citiri
Mihai Tanasescu: BEI nu are limite cu privire la investitiile sale in Grecia

Banca Europeana de Investitii (BEI) se asteapta sa distribuie Greciei in acest an credite in valoare de peste un miliard de euro, ceea ce, in opinia vice-presedintelui BEI, Mihai Tanasescu, confirma faptul ca 'Grecia constituie un client de incredere pentru Uniunea Europeana', informeaza cotidianul elen Kathimerini.

Cu ocazia semnarii unui acord de imprumut in valoare de 235 de milioane de euro pentru compania elena de utilitati Public Power Corporation (PPC), Mihai Tanasescu a prezentat luni activitatea BEI in Grecia subliniind ca 'BEI nu are limite cu privire la investitiile sale in Grecia', adaugand insa tara trebuie sa prezinte planuri credibile de afaceri.

Planul de afaceri finantat de BEI acopera perioada 2013-2015

In cazul PPC, planul de afaceri finantat de BEI acopera perioada 2013-2015 si are drept obiectiv modernizarea retelei de distributie a energiei electrice precum si extinderea sa pentru a conecta la retea alte 186.000 de gospodarii atat din partea continentala a Greciei cat si din insulele grecesti.

La randul sau, presedintele PPC, Arthouros Zervos, a explicat ca imprumutul BEI face parte dintr-un total de credite in valoare de 415 milioane de euro, restul de 180 de milioane de euro urmand sa faca obiectul unui nou credit care ar urma sa fie semnat in acest an sau cel mai tarziu in 2015.

Creditele acordate de BEI Greciei anul trecut s-au ridicat la 1,4 miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decat cele 550 milioane de euro distribuite in 2012.

Banca Europeana de Investitii, cu sediul in Luxemburg, a fost constituita prin Tratatul de la Roma din 1958. Actionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activitatilor de creditare ale BEI este pus pe finantarea de proiecte ce promoveaza o dezvoltare regionala echilibrata si coeziunea economica si sociala intr-o Uniune Europeana extinsa.

#Grecia BEI, #tanasescu bei, #investitii grecia , #stiri Mihai Tanasescu