Brokerii: cursul valutar va atinge 5 lei/euro in curand

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 11:15
1199 citiri
Brokerii: cursul valutar va atinge 5 lei/euro in curand

Analistii de la X-trade Brokers estimeaza ca moneda nationala risca sa se deprecieze masiv, cursul putand ajunge chiar si la 5 lei/euro. Brokerii sunt de parere ca intarzierea sau neacordarea urmatoarei transe din imprumutul FMI va fi catastrofala pentru Romania. 

Afirmatia este facuta pe fondul suprapunerii crizei economice su cea politica, in care rabdarea agentiilor de rating este pusa la grea incercare, informeaza Gardianul.

Daca trece pragul de 4,33 lei/euro, in lipsa interventiilor BNR, cursul de schimb risca sa ajunga la 4,5 si apoi la 5 lei/euro, potrivit X-Trade Brokers.

"In acest punct este posibila testarea liniei de trend ascendent, in zona 4,2600 - 4,2700, urmata de atingerea rezistentei de la 4,3345.

In cazul depasirii celei din urma, nu vom mai avea rezistente date de niveluri anterioare, singurele puncte ce vor putea fi luate ca reper fiind date de pragurile psihologice de la 4,5 si 5 lei/euro", explica Victor Safta, directorul X-Trade Brokers pentru cotidianul citat.

Cu toate acestea reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu declarat pentru un post de televiziune ca nu crede ca leul se va deprecia pana la un nivel al cursului de 5 lei/euro in cazul in care Romania nu mai beneficiaza de urmatoarele transe din imprumut.

Mai mult, oficialul FMI considera ca este o mare greseala in a face speculatii cu privire la un anumit nivel al cursului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brokeri, # curs, # valutar, # lei, # euro , #stiri Mihai Tanasescu