Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BEI a alocat Romaniei fonduri de peste 800 de milioane de euro in 2013

BEI a alocat Romaniei fonduri de peste 800 de milioane de euro in 2013


Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii BEI, Mihai Tanasescu, a declarat miercuri ca banca isi propune sa aloce Romaniei in 2013 fonduri cuprinse intre 800 milioane si un miliard de euro.

Tanasescu a participat la semnarea unui acord de imprumut cu CEC Bank in valoare de 45 milioane euro destinat finantarii sectorului IMM si unor societati din sectorul public.

"Ne propunem sa facem din CEC un tip, un gen de banca de dezvoltare pentru Romania", a spus Tanasescu care a precizat ca expunerea totala a BEI pe Romania a ajuns la 10 miliarde de euro.

Tanasescu a explicat ca miercuri urmeaza sa aiba o intalnire cu ministrul Agriculturii pentru discutarea unor subiecte privind finantarea societatilor din agricultura.

"Ne vom vedea astazi cu ministrul Agriculturii pentru a discuta cum aceasta banca, BEI, sa se implice mai mult in proiecte pentru agricultura in Romania", a subliniat Tanasescu.

Acordul semnat miercuri faciliteaza acordarea de credite pentru diferite domenii - constructii, modernizari - tehnologizari unitati de productie, achizitia de echipamente, aparatura tehnica, modernizarea fermelor agricole, infrastructura turistica.

Creditele pot fi acordate pe o perioada de pana la 12 ani cu o perioada de gratie de patru ani.

BEI a acordat imprumuturi in 2012 de 335 milioane euro, crescand volumul angajamentelor de creditare pentru Romania la circa 4,3 miliarde euro in ultimii cinci ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1345 ori