Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile lui Mihai Tanasescu au scazut cu 30% in 2009

Afacerile lui Mihai Tanasescu au scazut cu 30% in 2009

Anul trecut, afacerile fostului deputat PSD, Mihai Nicolae Tanasescu, actualmente reprezentantul Romaniei la FMI, au scazut cu 30% fata de 2008.

Mai exact, este vorba de firma Omnimoda SRL, care, potrivit declaratiei de avere a lui Tanasescu, este detinuta de sotia sa, Ganea Daniela Florentina, informeaza Financiarul.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, aceasta detine 58% din afacere, restul de actiuni fiind in proprietatea unei firme din Liechtenstein.

Administratorul Omnimoda SRL este fiul reprezentantului Romaniei la FMI, Tanasescu Ienciu Serban Mihai.

Elena Angelescu, directorul general al Omnimoda SRL, a declarat pentru Financiarul ca afacerile companiei au scazut cu 30% anul trecut, iar prognozele pentru prima parte a anului nu sunt prea roz.

"Efectele crizei economice au fost direct resimtite de compania noastra, cifra de afaceri inregistrand o scadere, fata de 2008, de aproximativ 30% (cifre provizorii). Pe fondul deprecierii puterii de cumparare a populatiei si al cresterii somajului, apreciem ca, si in prima jumatate a anului 2010, sectorul de retail va fi afectat, tendinta de revigorare urmand sa se manifeste spre a doua jumatate a anului", spune Elena Angelescu.

2008 a fost anul cel mai bun pentru firma familiei reprezentantului nostru la FMI, compania raportand catre Fisc o cifra de afaceri de 10,3 milioane de lei, cu 37% mai mult decat in anul precedent, si un profit net de 1,9 milioane de lei, aproape dublu fata de cel din 2007.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2688 ori
Citeste mai multe despretanasescu afaceri firma