Tanasescu: "A cumpani banul public cu strictete e rolul cel mai important al Romaniei"

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 10:37
1152 citiri
Tanasescu: "A cumpani banul public cu strictete e rolul cel mai important al Romaniei"
Mihai Tanasescu

Bugetul pe 2012 va fi construit pe stabilitatea sistemului fiscal si a cheltuielilor, "cumpanirea banului public" urmand sa joace un rol important, deoarece risipa nu ar face decat sa distruga viitorul tarii, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

"Cred ca aceste vremuri pe care le traim nu sunt vremuri care sa dea posibilitatea unei risipe si cred ca acest lucru a constientizat si clasa politica. A face risipa, in momentul de fata, nu inseamna decat sa distrugem un viitor al acestei tari. De aceea, a cumpani banul public cu strictete este rolul cel mai important pe care Romania trebuie sa-l joace", a spus Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Mihai Tanasescu a mai afirmat ca bugetul Romaniei pentru 2012 reprezinta si un semnal pentru mediul de afaceri si mentioneaza ca, in momentul de fata, constructia se bazaza pe stabilitate atat la nivelul sistemului fiscal, cat si a modului in care cheltuielile urmeaza sa fie efectuate.

"Este complicat, intr-o perioada turbulenta, de instabilitate pe pietele financiare, sa vii sa modifici sistemul fiscal. De aceea, o stabilitate este de preferat unei schimbari in acest moment", a mai spus Tanasescu.

#Mihai Tanasescu bugetul Romaniei, #Mihai Tanasescu cumpanire ban public , #FMI