Ungureanu vrea un nou Fond de Dezvoltare, cel vechi a fost dat la pensii si salarii

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 09:46
1720 citiri
Ungureanu vrea un nou Fond de Dezvoltare, cel vechi a fost dat la pensii si salarii

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat, luni seara, ca intentioneaza sa creeze un nou Fond National de Dezvoltare in care sa fie varsate fondurile obtinute de stat din privatiare, aratand ca autoritatile au folosit vechiul fond pentru salarii si pensii si au "uitat" sa puna banii inapoi.

El a amintit, la Realitatea TV, ca Romania a avut un Fond National de Dezvoltare alimentat cu sume obtinute din privatiarea BCR si Petrom, dar ca aceste fonduri au fost cheltuite de stat pentru plata salariilor si pensiilor.

Premierul sustine ca actualul Guvern intentioneaza sa infiinteze din nou un astfel de fond, dupa "model norvegian", alimentat cu sume obtinute de stat din redevente, privatizari si listari la bursa, fond care sa fie gestionat atat de Executiv, dar si de investitori privati si economisti, "oameni onesti", astfel incat sa nu mai poata fi folosit discretionar in scopuri electorale.

#Fond de Dezvoltare Romania, #Fond de Dezvoltare Ungureanu, #pensii Romania, #salarii Romania 2012 , #stiri Mihai Razvan Ungureanu