Ungureanu se intalneste saptamana viitoare cu delegatia FMI

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 15:52
1129 citiri
Ungureanu se intalneste saptamana viitoare cu delegatia FMI

Premierul Mihai Razvan Ungureanu se va intalni saptamana viitoare, probabil joi, cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, aflati la Bucuresti, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Delegatia Fondului Monetar International incepe, marti, a cincea evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania, ultima misiune condusa de Jeffrey Franks urmand sa se incheie dupa aproape doua saptamani, la 7 mai.

Reprezentantii FMI, insotiti de oficiali ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale, se vor intalni cu autoritatile, cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor patronale, bancilor si societatii civile.

Board-ul FMI a avizat in martie cea de-a patra evaluare a acordului cu Romania, punand la dispozitia statului cea de-a cincea transa, de 505 milioane euro, care ridica suma totala disponibila in caz de necesitate la aproximativ doua miliarde euro. Misiunea FMI-CE-BM care a efectuat cea de-a patra evaluare s-a aflat in Romania la sfarsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat la inceputul lunii aprilie ca Guvernul va rediscuta cu FMI lista companiilor de stat care vor fi privatizate si listate la bursa, iar ordinea in care aceste societati vor fi vandute va depinde de propunerile intermediarilor selectati.

Romania are in derulare un acord de tip preventiv cu FMI in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro si o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondiala. Acordul cu institutiile financiare internationale a fost incheiat in martie 2011, in prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.

#Ungureanu intalnire delegatie FMI, #FMI delegatie Romania , #stiri Mihai Razvan Ungureanu