Ungureanu: In 60 de zile, sa ajunga la buget venituri de 1,5% din PIB din combaterea evaziunii

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 15:27
1992 citiri
Ungureanu: In 60 de zile, sa ajunga la buget venituri de 1,5% din PIB din combaterea evaziunii

Premierul Ungureanu a cerut vineri ca, in 60 de zile, actiunile de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB, precizand ca obiectivul combaterii evaziunii este unul de "siguranta nationala", informeaza Executivul.

"Pentru Guvernul pe care il conduc, combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranta nationala si de reforma administrativa, a subliniat astazi primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu, in cadrul intalnirii de lucru din cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale", se precizeaza intr-un comunicat remis NewsIn.

Potrivit sursei citate, seful Executivului a aratat ca accesarea fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale sunt cele "doua surse importante pentru cresterea veniturilor bugetare si a produsului intern brut".

"Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%. Va cer sa ca in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB. Aveti sprijinul meu neconditionat pentru aplicarea masurilor necesare obtinerii acestui rezultat", a declarat primul-ministru.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a aratat ca "intensificarea masurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite sa fim mai flexibili in ceea ce priveste cheltuielile cu investitiile, in timp ce ramanem stricti pe tinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB".

La intalnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai fost prezenti: ministrul Administratiei si Internelor Gabriel Berca, ministrul Economiei Lucian Bode, presedintele ANAF Sorin Blejnar, dar si reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor, Garzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Politiei Romane si Politiei de Frontiera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier Ungureanu evaziune fiscala, #evaziune fiscala buget stat , #premier