Ungureanu: Contactele politice trebuie valorificate economic

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 20:48
1307 citiri
Ungureanu: Contactele politice trebuie valorificate economic

Contactele politice trebuie valorificate economic, altfel raman ca "simple note de subsol", a spus joi, la Varsovia, premierul Mihai Razvan Ungureanu, precizand in context ca nu trebuie repetate experientele predecesorilor sai.

Intrebat ce aduce concret Romaniei participarea la forumul economic si in principal intalnirea cu premierul Chinei, in conditiile in care planurile expuse de fostul premier Emil Boc, dupa vizita in China, au ramas la nivel de discurs, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns ca acum este vorba de "un angajament guvernamental", intrucat el nu vrea ca premier sa repete o experienta pe care o cunoaste deja din trecut.

"Nu ne punem problema , ne punem problema in sensul lui valorificat. Este foarte adevarat ca, de foarte multe ori am fost pusi in siuatia de a nu putea oferi consistenta contactelor de inalt nivel - presedinte sau prim ministru.

Dumneavoastra ati dat un exemplu referitor la vizita premierului Emil Boc in China. Trebuie pus in miscare un intreg sistem, pentru a recunoaste ca interesul national tine de modul in care aceste contacte politice sunt valorificate economic. Altminteri da, ele intra in istorie ca simple note de subsol", a declarat premierul Ungureanu.

"Este si o experienta pe care o cunosc si pe care nu vreau sa o repet avand pe Mihai Razvan Ungureanu in fruntea Guvernului", a punctat seful Executivului.

#Razvan Ungureanu vizita China, #Mihai Razvan Ungureanu contacte politice, #premier vizita China , #premier