Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sindicatele se intalnesc cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu

Sindicatele se intalnesc cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu


Liderii celor cinci confederatii sindicale reprezentantive la nivel national se vor intalni marti cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

La discutii participa reprezentantii Blocului National Sindical, CNS Cartel Alfa, CNSLR Fratia, Federatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Sindicatelor Meridian.

"In cadrul reuniunii pe care o vom avea cu premierul Ungureanu vom discuta despre adoptarea regulamentului Consiliului Economic si Social(CES), despre regulamentul de functionare a Consiliului National Tripartit (CNT), dar si despre problema somajului tehnic.

In ultima perioada, foarte multe societati comerciale si companii din intreaga tara se confrunta cu probleme economice, iar din acest motiv, o lege a somajului tehnic ar putea contribui la salvarea a numeroase locuri de munca", a declarat, luni Ion Pisc, vicepresedintele BNS.

Acesta a precizat ca pe ordinea de zi a intalnirii de la sediul Guvernului se va afla si Legea 62/2011 dar si forma actuala a Codului Muncii, doua acte normative care "impiedica functionarea in bune conditii a miscarii sindicale din Romania".

"Prin Legea 62/2011 si prin forma actuala a Codului Muncii, organizatiile sindicale din tara noastra se afla in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea in conditii optime, respectiv de a actiona in interesul salariatilor pe care ii reprezinta. Tocmai de aceea vom analiza impreuna cu premierul Ungureanu posibilitatea modificarii celor doua acte normative, pentru a debloca dialogul social", a mai spus vicepresedintele BNS.

Potrivit acestuia, la reuniune va participa si ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1020 ori