Premierul critica fosta conducere ANAF: Care sunt cerintele lui Ungureanu

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:58
1358 citiri
Premierul critica fosta conducere ANAF: Care sunt cerintele lui Ungureanu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a criticat fosta conducere a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), afirmand ca nu s-a implicat eficient in combaterea evaziunii si nu a colaborat cu alte institutii.

Premierul a cerut noului sef al agentiei sa contribuie la obiectivul Guvernului de a ridica nivelul veniturilor bugetare la 40% din PIB. In prezent, veniturile bugetare reprezinta aproximativ 32-33% din PIB.

In sedinta de miercuri a comitetului interministerial, seful Guvernului a acuzat fosta conducere ANAF de management defectuos si proceduri invechite in combaterea evaziunii fiscale.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF, in urma unei discutii avute, marti, cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, decizia de eliberare din functie fiind semnata de seful Guvernului.

Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat atunci, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Conducerea ANAF va fi preluata de catre Serban Pop, fost vicepresedinte al agentiei in perioada in care Guvernul era condus de Calin Popescu Tariceanu si a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, in ianuarie 2009.

#premier critica ANAF, #premier acuzatii ANAF, #serban pop anaf, #premier ANAF , #premier