Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cabinetul Ungureanu promite FMI continuitate economica

Cabinetul Ungureanu promite FMI continuitate economica


Cabinetul Ungureanu s-a intalnit cu delegatia FMI. Premierul a declarat ca a discutat cu oficialii delegatiei despre continuitate politica si economica si despre absorbtia fondurilor europene. In schimb, nu s-a dezbatut problema cresterii pensiilor si a salariilor.

"Semnalele pe care le-am dat sunt cele pe care deja le stiam: Continuitate politica si economica. O continuitate de determinare de a realiza obiectivele prevazute in scrisoarea de intentie. Predictibilitate pentru mediul de afaceri romanesc si pentru pietele de capital", a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, in urma discutiilor cu reprezentantii FMI.

Premierul spune ca economic, tara este pe cale de a se pregati pentru a rezista oricarui soc economic extern. "Catre asta tindem, in asa fel incat Romania sa fie atractiva pentru Europa".

"Am vorbit despre hotararea de a mari rata de absorbtie a fondurilor europene. Am vorbit despre a limita pe cat posibil evaziunea fiscala. Acest guvern este foarte sobru in aceasta chestiune".

Ungureanu: Ne gandim la siguranta cetatenilor

"Prin tot ceea ce facem ne gandim la bunastarea cetatenilor la modul cel mai sincer cu putinta", a spus premierul. Acesta a recunoscut ca problema cresterii pensiilor si a salariilor nu a fost discutata cu delegatia FMI.

"Nu va ascund ca am vorbit si despre modul in care vom putea flexibiliza hotararea unor guverne nationale, pentru a accepta forta de munca romaneasca si sa accepte mai multi muncitori romani. Avem nevoie ca aceste tari sa inteleaga doua lucruri. In primul rand, ca face parte din filosofiile UE si ca beneficile sunt mutuale, si pentru cel care trimite si pentru cel care primeste", a spus Ungureanu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1196 ori