Zi istorica pentru Microsoft: S-a lansat Windows 8

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 07:15
2394 citiri
Zi istorica pentru Microsoft: S-a lansat Windows 8

Vineri este ziua dedicata lansarii comerciale a noului sistem de operare al Microsoft, Windows 8.

Asteptarea a luat sfarsit. Dupa multe luni in care a vorbit despre Windows 8, Microsoft a lansat in mod oficial cel mai recent sistem de operare.

Compania se afla in fata celei mai radicale schimbari din istoria sistemelor de operare lansate pana acum. Interfata Windows 8 este total diferita fata de cea cu care s-au obisnuit in mod traditional utilizatorii Windows.

Windows 8 vine cu noi functionalitati, iar una dintre cele mai mari schimbari este faptul ca se adreseaza in mod special utilizatorilor de dispozitive cu ecrane touchscreen.

Windows 8 este primul sistem de operare al Microsoft care suporta comenzi prin intermediul touchscreen-ului.

Forrester estimeaza ca pana in 2016, Microsoft va avea o cota de aproximativ 27% pe piata de tablete si doar 14% pe piata de smartphone-uri.

Steven Sinofsky, directorul diviziei Windows a Microsoft, a deschis evenimentul de lansare a sistemului de operare Windows 8 si a tabletei Microsoft Surface, de la New York, in fata a circa 1.000 de jurnalisti si parteneri din industria PC.

El a prezentat noul look al Windows 8 si a subliniat ca se bazeaza pe Windows 7, cel mai bine vandut sistem al Microsoft, care recent a depasit 670 de milioane de licente comercializate.

In Romania, printre producatorii de hardware cu Windows 8 comercializati se numara Asus, Acer, HP, Sony, Toshiba.

Pentru clientii din Romania, Windows 8 este disponibil cu oferta Windows Upgrade valabila pentru PC-urile cu Windows 7, preinstalat cumparate in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013. Astfel, trecerea la Windows 8 Pro costa 14,99 dolari.

Pentru a marca ziua lansarii, Microsoft impreuna cu DOMO, Media Galaxy si Flanco vor oferi primilor 50 de clienti din fiecare magazin participant la promotie un Xbox gratuit la achizitia unui device cu Windows 8, iar urmatorii 100 de clienti vor primi un voucher in valoare de 350 de lei, valabil la achizitia unui device nou cu Windows 8.

Oferta este valabila in data de 26 octombrie 2012 intre orele 19:30 si 22:00, in urmatoarele magazine: Flanco Sun Plaza, DOMO Afi Cotroceni si Media Galaxy Baneasa.

Microsoft are planuri ambitioase si vrea ca pana in luna iulie a anului viitor 400 de milioane de utilizatori sa foloseasca dispozitive cu Windows 8.

Cifra a fost avansata de catre Keith Lorizio, vicepresedintele Microsoft pentru vanzari si marketing in Statele Unite, in cadrul unui interviu acordat Beet.tv, potrivit Network World.

Oficialul companiei a spus ca potentialul pietei la care s-a referit, cand a facut estimarile, este de un miliard de dispozitive, care vor include atat vanzarile nete, cat si upgrade-urile dispozitivelor cu Windows 7.

Compania spera sa atraga clientii prin o imagine unitara a Windows 8 cu Xbox si cu platformele Windows Phone 8. In plus, aplicatiile Windows 8 vor fi esentiale, a spus el. Compania se asteapta la cresterea librariei digitale cu peste 100.000 de aplicatii in primele trei luni. Ar fi o crestere semnificativa, de la inventarul curent, estimat la 3.000 de aplicatii.

#Windows 8 lansare Microsoft, #preturi Windows 8 Romania, #tableta Windows 8, #laptop Windows 8, #smartphone Windows 8 , #stiri Microsoft