Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Yahoo, aproape de un acord cu AOL pentru contracararea ofertei Microsoft

Yahoo, aproape de un acord cu AOL pentru contracararea ofertei Microsoft

Yahoo! Inc. este aproape de a incheia un acord cu furnizorul de servicii de Internet AOL, divizie a companiei Time Warner, in incercarea de a contracara oferta de preluare inaintata de Microsoft, in valoare de 44,6 miliarde de dolari, a declarat o sursa apropiata discutiilor, transmite Bloomberg.

Yahoo ar obtine controlul asupra AOL, va beneficia de o investitie din partea Time Warner si va renunta la 20 de procente din noua entitate, a precizat sursa citata. Investitia va permite Yahoo sa rascumpere actiuni proprii in valoare de mai multe miliarde de dolari.

Actiunile Yahoo s-au apreciat cu 7 centi, ajungand, miercuri, la 27,77 dolari pe piata Nasdaq.

Time Warner, cea mai mare companie de media din lume, a pierdut 30 de centi, fiind cotata la 14,43 dolari la New York Stock Exchange. In acest an actiunile companiei s-au depreciat cu 13 la suta.

O combinatie intre Yahoo si AOL va aduce impreuna motoarele de cautare numarul doi si numarul patru in SUA.

La data de 31 ianuarie 2008, grupul fondat de Bill Gates a oferit 31 dolari pentru fiecare actiune Yahoo, o prima de 62 de procente fata de ultima valoare inregistrata de actiunile Yahoo. Actionarii Yahoo puteau alege intre a primi bani gheata sau un numar fix de actiuni Microsoft. Microsoft considera ca piata de publicitate online tinde sa fie dominata de un singur jucator, iar impreuna Microsoft si Yahoo pot sa ofere o alternativa competitiva.

Microsoft a precizat ca a identificat patru domenii in care prin combinarea operatiunilor Microsoft si Yahoo ar rezulta sinergii anuale de cel putin un miliard de dolari.

Prin preluarea Yahoo, Microsoft ar deveni un competitor serios pe piata de cautare online, unde pana acum grupul fondat de Bill Gates a ramas atat in urma celor de la Yahoo si Google. La data de 31 ianuarie 2008, grupul fondat de Bill Gates a oferit 31 dolari pentru fiecare actiune Yahoo, o prima de 62 de procente fata de ultima valoare inregistrata de actiunile Yahoo. Actionarii Yahoo puteau alege intre a primi bani gheata sau un numar fix de actiuni Microsoft.

Microsoft considera ca piata de publicitate online tinde sa fie dominata de un singur jucator, iar impreuna Microsoft si Yahoo pot sa ofere o alternativa competitiva. Microsoft a precizat ca a identificat patru domenii in care prin combinarea operatiunilor Microsoft si Yahoo ar rezulta sinergii anuale de cel putin un miliard de dolari.

Prin preluarea Yahoo, Microsoft ar deveni un competitor serios pe piata de cautare online, unde pana acum grupul fondat de Bill Gates a ramas atat in urma celor de la Yahoo si Google.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1496 ori