Windows 8, un sistem exclusiv business?

Luni, 12 Iulie 2010, ora 12:08
1822 citiri
Windows 8, un sistem exclusiv business?

Incurajati de succesul Windows 7, oficialii Microsoft au inceput deja dezvoltarea urmatorului Windows. Acesta s-ar putea adresa, in exclusivitate, segmentului de clienti business, asa cum s-a intamplat si cu versiunea Windows 2000.

Cand Microsoft a lansat Windows 2000, sistemul de operare a avut un succes fulminant in randul clientilor corporate dar nu si in randul consumatorilor obisnuiti. Zece ani mai tarziu, Microsoft da semne ca vrea sa urmeze acelasi traseu cu Windows 8.

Succesorul Windows 7 este, probabil, la cativa ani de la lansare, dar exista deja speculatii asupra a ceea ce "ZIFFSECTION id=1647", asa cum se cheama proiectul acum, va atrage dupa sine.

In dezvoltarea noului Windws, accentul se va pune pe "masinile virtuale", potrivit unui blog francez de IT.

Virtualizarea este una din caracteristicile cele mai interesante ale Windows 8, pentru ca ar putea imbunatati experienta de utilizare a dezvoltatorilor IT si a clientilor business.

Dezvoltatorii IT

Daca virtualizarea va fi intr-adevar centrul de greutate al Windows 8, dezvoltatorii vor avea numai de castigat. In noua arhitectura, aplicatiile dezvoltate vor putea fi izolate si nu se vor mai intersecta cu sistemul de operare.

Vor disparea grijile de compatibilitate intre hardware si drivere, iar utilizatorii vor putea rula orice alt sistem de operare, simultan cu Windows 8.

Beneficiile utilizatorilor business

Datorita virtualizarii, sistemul de operare se va incarca mult mai rapid. Programele instalate pe masini virtuale se vor updata chiar si cand calculatoarele sunt inchise.

#windows 8, # microsoft, #business, #masini virtuale , #stiri Microsoft