Windows 7 va aparea pe piata din Romania pe 22 octombrie

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 13:43
1668 citiri
Windows 7 va aparea pe piata din Romania pe 22 octombrie

Sistemul de operare Windows 7, produs de Microsoft, va fi lansat in Romania si totodata pe piata mondiala la 22 octombrie, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, Tudor Galos, director la reprezentanta locala a companiei americane.

"Versiunea finala a sistemului de operare Windows 7 va fi disponibil comercial incepand cu 22 octombrie, iar de la sfarsitul lunii iulie va fi disponibil pentru producatorii de componente hardware, care vor dezvolta driver-ele compatibile", a spus Galos,precizeaza Mediafax.

El a adaugat ca, la cateva luni dupa lansarea Windows 7, pe piata va aparea si varianta in limba romana.

"Avem deja un «language pack» in limba romana, care este testat.

In Romania, varianta beta a Windows 7 a fost descarcata penntru testare de cateva zeci de mii de ori, fiind a doua tara, ca numar de testari, din Europa de Est.

Aici sunt deja cateva companii mari care testeaza si migreaza catre noul sistem de operare, ca si in multe primarii si prefecturi", a adaugat oficialul Microsoft Romania.

El a precizat ca pretul noului sistem de operare va fi apropiat de cel al Vista, introdus la inceputul anului 2007, pentru care compania va mai asigura, timp de sapte ani, mentenanta.

Pentru varianta XP a sistemului de operare, Microsoft nu mai asigura mentenanta, din luna aprilie.

#de, #microsoft, #operare, #sistem, #windows , #stiri Microsoft