Windows 7 a implinit un an

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 14:17
2119 citiri
Windows 7 a implinit un an

Microsoft a vandut peste 240 milioane de licente Windows 7 la un an de la lansare, un record de vanzari pentru un sistem de operare, care ajuta gigantul american sa-si mentina profiturile uriase in pofida scaderii pietei computerelor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Preturile de referinta pentru Windows 7 incep de la 80 de dolari pentru un upgrade de la versiunea anterioara si pot ajunge la 320 de dolari pentru editia de top "Ultimate".

Windows 7 a fost lansat pe 22 octombrie 2009 si l-a inlocuit pe putin popularul Vista.

Sistemele de operare ale Microsoft sunt instalate pe 90% dintre computerele personale din intreaga lume, iar compania anticipeaza ca tot mai multi clienti vor trece la Windows 7.

Microsoft estimeaza ca 89% dintre companii - cei mai importanti clienti ai gigantului IT american - au planificat sa treaca la Windows 7, a declarat Tami Reller, director financiar executiv la divizia Windows a Microsoft.

Companiile tind sa adopte noile solutii software mai tarziu decat consumatoriii, deoarece petrec mai mult timp testand produsele pentru a se asigura ca sunt compatibile cu software-ul existent si ca avantajele upgrade-ului justifica cheltuiala.

Microsoft a avut vanzari record in anul fiscal 2009 - 2010, de 62,5 miliarde de dolari, in urcare cu 7%, in principal datorita Windows, care la 25 de ani de la prima versiune continua sa fie principalul motor al afacerilor companiei, generand 25% din vanzari si mai mult de jumatate din profit.

In Romania, preturile retail pentru Windows 7 in oferta unui magazin online pleaca de la 494,99 lei pentru o actualizare de la Vista la versiunea de baza "Home Premium" si ajung la 1.429,99 lei pentru versiunea de top "Ultimate" achizitionata fara upgrade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#windows, #vanzari, #microsoft, #licente, #profituri , #stiri Microsoft