Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 09:51
1879 citiri
Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Desi Guvernul a promis Fondului Monetar International ca reducerile de personal din sectorul public vor continua si in acest an, in institutiile publice inca se fac angajari. 

Cei care isi doresc sa fie bugetari au posibilitatea sa lucreze in directiile ministerelor, in primarii sau pentru institutiile care gestioneaza fonduri europene. Cele mai multe posturi sunt pentru consilieri si experti.

La Transporturi se va organiza in 17 si 19 ianurie un concurs pentru ocuparea functiei publice de executie temporar vacanta de expert clasa I, gradul profesional asistent, la Directia Generala Infrastructura si Transport Naval.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ministerul Transporturilor, candidatii trebuie sa aiba studii superioare economice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, cunostinte "nivel bine" de MS Office, Internet si e-mail si sa cunoasca cel putin o limba din Uniunea Europeana la "nivel bine". Candidatii trebuie sa aiba o vechime in specialitate de minim un an.

De asemenea, ministerul cauta si anumite calitati si aptitudini: asumarea responsabilitatilor, flexibilitate, capacitate de lucru individual si in echipa, capacitate de respectare a termenelor limita, capacitate de a duce la bun sfarsit sarcinile alocate, capacitate de organizare a propriei activitati.

Cei intersati trebuie sa stie si ca la ministerul Transporturilor e nevoie de disponibilitate pentru deplasari necesare indeplinirii atributiilor aferente postului, disponibilitate pentru program de lucru prelungit.

Angajari se fac si in ministerul Educatiei. Aici a fost scos la concurs un post contractual temporar vacant din cadrul Directiei Resurse Umane, de consilier IA.

Conditiile de participare la concurs sunt: studii superioare, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, vechime de 3 ani in specialitatea studiilor, cunostinte de operare PC: Windows, Microsoft Office, Internet Explorer.

La Finante, concursul pentru posturile vacante tocmai a avut loc. In 11 si 13 ianuarie s-au dat probe pentru inspector asistent cls I in cadrul DGFP Bistrita-Nasaud - Serviciul inspectie fiscala persoane juridice, inspector asistent cls I in cadrul AFP Oras Beclean Trezorerie- Serviciul trezorerie si contabilitate publica si expert asistent cls I in cadrul AFP Oras Singeorz Bai - Biroul trezorerie si contabilitate publica.

Chiar si Secretariatul General al Guvernului are nevoie de personal, asa ca a postat un anunt pe site-ul oficial, potrivit caruia angajeaza consilieri. Concursul programat in data de 24 ianuarie 2011 a fost, insa, anulat dupa ce informatia a ajuns in presa.

Afla mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajari, #functionar, #institutii publice , #stiri Microsoft