Vezi Windows 8! Microsoft a reinventat sistemul de operare

Joi, 02 Iunie 2011, ora 10:20
3183 citiri
Vezi Windows 8! Microsoft a reinventat sistemul de operare

Microsoft a descoperit cum sa aduca Windows 8, in toata splendoarea sa, pe tablete. Inspiratia a venit, de aceasta data, dinspre sistemul de operare pentru smartphone-uri, Windows Phone 7. 

In prima demonstratia publica a intefetei Windows 8, presedintele Windows Steven Sinofsky a aratat un ecran de inceput modificat radical, care nu aduce deloc cu versiunea anterioara a sistemului de operare, informeza PC Magazine.

Noul Windows va avea o bara de task-uri ascunsa pe partea dreapta a ecranului, precum si suport pentru gesturi sau aplicatii din cloud.

"Sistemul de operare a fost proiectat pentru sutele de milioane de PC-uri care exista deja pe piata", a declarat Sinofsky.

Toate aplicatiile si device-urile care functioneaza pe Windows 7 vor fi suportate si de noul Windows.

In cadrul aceleiasi demonstratii, care a avut loc cu ocazia conferintelor D9 din California, oficialul Microsoft a aratat si doua tablete, de la Samsung si Lenovo, care rulau noul sistem de operare.

Un nou concept

Evolutia de design poate fi comparata cu trecerea de la Windows 3.1 la Windows 95. Interfata Windows 8 este de nerecunoscut, neavand nimic in comun cu Windows 7.

In timpul demonstratiei, seful Microsoft a navigat pe Internet folosind Internet Explorer 10, a manipulat cateva poze si a postat un mesaj pe Twitter de pe prototipul unei tablete.

Pe partea de dezvoltare, Microsoft ofera instrumente de HTML 5 si JAvaScript pentru construirea de aplicatii.

Cei de la Microsoft nu au oferit informatii in legatura cu data lansarii oficiale, insa au amintit ca de obicei dureaza trei ani, de la o lansare de Windows la alta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lansare windows 8, #microsoft, #sistem de operare, #tableta, #windows 8 , #stiri Microsoft