Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un ac?ionar Yahoo a propus preluarea companiei de c?tre Microsoft pentru 10 mld. dolari

Un ac?ionar Yahoo a propus preluarea companiei de c?tre Microsoft pentru 10 mld. dolari

Un actionar minoritar al Yahoo! a propus incheierea unei intelegeri prin care Microsoft sa preia compania de servicii online pentru 10,3 miliarde de dolari, respectiv 22 de dolari pe actiune, cu 74% peste cotatia bursiera actuala.Potrivit propunerii fondului de investitii Mithras Capital, care detine 1,9 milioane actiuni, respectiv 0,14% din capitalul Yahoo!, Microsoft ar putea renunta apoi la activele companiei din Asia si cele care nu au legatura cu segmentul cautarilor, obtinand astfel 3 miliarde de dolari sub forma de reduceri de cheltuieli si 2,8 miliarde de dolari ca beneficii din taxe, reducand astfel suma totala platita de gigantul software pentru divizia de cautari a Yahoo! la 10,3 miliarde de dolari.


Totodata, intelegerea propusa de Mithras Capital reprezinta o reducere de doua miliarde de dolari a pretului oferit de Microsoft in iulie pentru divizia de cautari a Yahoo!.


Microsoft si Yahoo! au refuzat sa comenteze propunerea actionarului.


Negocierile dintre cele doua companii au fost intrerupte in iulie, dupa ce Yahoo! a respins propunerea Microsoft de a prelua divizia de cautari online si de a infiinta un parteneriat pe segmentul serviciilor online. In luna mai, Yahoo! a refuzat o oferta de preluare integrala din partea Microsoft.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1343 ori