Steve Ballmer: Acesta va fi cel mai bun an al Microsoft

Marti, 10 Iulie 2012, ora 09:01
1259 citiri
Steve Ballmer: Acesta va fi cel mai bun an al Microsoft

Microsoft se reinventeaza iar anul acesta va fi cel mai bun an al Microsoft, a declarat Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, in cadrul discursului care a deschis Microsoft Worldwide Partners Conference, in desfasurare zilele acestea in Toronto, Canada.

Conferinta Microsoft dedicata partenerilor a stabilit un nou record de participare: peste 16.000 de parteneri din 156 de tari. Din acestia, 4.391 participa in premiera.

Ecosistemul de parteneri Microsoft a generat anul trecut venituri de 690 de miliarde de dolari, spune Steve Ballmer, citat de TechCover.

Potrivit sefului Microsoft, ecosistemul companiei se mareste in fiecare luna cu 1.000 de noi parteneri, iar numarul celor care ofera solutii de tip cloud creste cu 10%.

"Windows 8 este, pur si simplu, cel mai important lucru pe care compania noastra l-a facut in ultimii 17 ani (de la Windows 95 - n.r.). Este o oportunitate uriasa, uuuriasa pentru parteneri", a spus Ballmer.

Pentru prima oara, Microsoft a facut publica disponibilitatea Windows 8, care va fi comercializat incepand cu prima saptamana din august. Clientii enterprise vor avea acces la sistem inainte de lansarea comerciala.

Microsoft vrea sa unifice experienta de utilizare a PC-ului, tabletelor si smartphone-urilor, printr-o singura interfata a trei sisteme de operare: Windows 8 Pro (versiunea de PC), Windows RT - dedicata tabletelor cu procesoare pe arhitectura ARM, care impartasesete destul de multe linii de cod comune cu 8 Pro, si Windows Phone 8, pentru smartphone. In acest fel, partenerii pot dezvolta servicii sau aplicatii care sa se poate ti ele adapta mai usor fiecaruia dintre cele trei medii.

In prezent, sunt 1,3 miliarde de licente Windows in uz la nivel mondial, iar Windows 7, cel mai de suscces sistem de operare din istoria Microsoft s-a vandut in peste 630 de milioane de licente.

#conferinta dezvoltatori Microsoft, #Steve Ballmer discurs conferinta Microsoft, #lansare oficiala Windows , #stiri Microsoft