Sony va lansa un rival pentru Wii

Vineri, 12 Martie 2010, ora 09:04
1303 citiri
Sony va lansa un rival pentru Wii

Sony incearca sa muste din piata castigata de Nintendo, prin intermediul consolelor Wii, prin lansarea unui sistem de control la distanta fara fir, bazat pe miscarea mainii, pentru consola PlayStation 3.

Numit PlayStation Move, sistemul foloseste camera instalata pe consola pentru a urmari miscarile utilizatorului. La randul sau, telecomanda are, la capat, o bila ce emite lumita speciala, pentru a fi recunoscuta de camera, relateaza Associated Press.

Potrivit lui Peter Dille, senior vicepresedinte al diviziei de marketing a Sony Computer Entertainment, utilizatorii vor migra natural de la Wii spre PlayStation Move, deoarece consola PS 3 are o oferta mai mare de jocuri si o calitate superioara a acestora, avand in vedere ca poate reda totul la definitie inalta.

Sistemul va fi disponibil pe piata in aceasta toamna, insa preturile nu au fost facute publice inca. Totusi, potrivit lui Dille, kit-ul continand camera pentru consola, numita PlayStation Eye, telecomanda si un joc va costa sub 100 de dolari.

In prezent, mai multi dezvoltatori de jocuri, inclusiv Activision Blizzard, Electronic Arts si Square Enix lucreaza la jocuri compatibile cu acest sistem.

De asemenea, Microsoft lucreaza la un proiect similar propriu, Natal, care va combina o camera, un senzor de adancime, un microfon si un procesor pentru a elimina nevoia pentru telecomanda. Astfel, jucatorul va putea sa controleze jocul folosind doar miscarile corpului. Potrivit oficialilor Microsoft, sistemul va fi disponibil inainte de Craciun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microsoft, #natal, #sony, #wii , #stiri Microsoft