Sony Mobile se reinventeaza. Vrea sa lanseze un smartphone cu Windows Phone

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 10:00
1794 citiri
Sony Mobile se reinventeaza. Vrea sa lanseze un smartphone cu Windows Phone

Sony Mobile a confirmat ca este in discutii cu Microsoft, fiind posibil ca producatorul de terminale mobile sa lanseze un smartphone cu sistem de operare Windows Phone.

Pierre Perron, seful Sony Mobile Europe, a declarat pentru TechRadar ca firma nu vrea ca terminalele produse sa aiba la baza un singur sistem de operare. In prezent, compania produce numai terminale care au la baza sistemul de operare Android.

"Continuam discutiile cu mai multi parteneri, inclusiv cu cei de la Microsoft, ca parte a parteneriatului nostru cu ei", a spus Perron.

In piata circula de cateva saptamani o serie de zvonuri referitoare la faptul ca cei de la Sony Mobile deja lucreaza la dezvoltarea unui terminal cu sistem de operare Windows Phone, informatii aparute in piata dupa ce Microsoft a anuntat ca intentioneaza sa extinda numarul de producatori care sustin platforma lor, inainte sa preia divizia de terminale mobile a finlandezilor de la Nokia.

Sony a lansat un terminal cu Windows Phone, Xperia X1

Cele doua companii au mai colaborat in segmentul terminalelor mobile, japonezii de la Sony Mobile lansand, in 2008, modelul Xperia X1 care avea instalat sistemul de operare Eindows Mobile.

Un alt model cu acest sitstem a mai fost anuntat, X2, despre care s-au vehiculat informatiile ca va fi ultimul model cu sistemul de operare pentru mobile al celor de la Microsoft, Sony concentrandu-se pe terminalele cu Android.

Oficialul companiei japoneze nu a precizat data la care un terminal Sony Mobile cu Windows Phone va fi prezentat, aratand ca cele doua companii inca sunt in discutii, insa datorita faptului ca popularitatea sistemul de operare al celor de la Microsoft este in crestere, presa americana apreciaza ca este posibil ca si alti producatori de terminale mobile sa lanseze produse care sa aiba la baza aceasta platforma.

Windows Phone isi imbunatateste prezenta in piata

Conform celor de la Microsoft, sistemul de operare Windows Phone a inceput sa-si imbunatateasca pozitia pe mai multe piete, in prezent, fiind pe locul 2 dupa Android in 14 tari in principal din Europa.

Cel mai mare producator de terminale mobile cu sistem de operare dezvoltat de Microsoft este Nokia, printre modelele produse numarandu-se Lumia 1520 si Lumia 1020.

Preluarea diviziei producatoare de terminale mobile a finlandezilor de la Nkia de Microsoft urmeaza sa sa fie finalizata in perioada urmatoare.

Totusi, estimarile Gartner arata ca vanzarile de smartphone-uri si tablete echipate cu sistemul de operare Android vor depasi in acest an pragul de un miliard de unitati.

Android, adoptat si de Samsung, HTC si Sony, va echipa un numar de 1,1 miliard de dispozitive mobile care ar urma sa fie vandute in acest an, in crestere cu 26% comparativ cu anul trecut.

In schimb, sistemele de operare iOS si Mac OS dezvoltate de Apple ar urma sa fie utilizat de cele 344 milioane de noi iPhone, iPad si Mac-uri care vor fi vandute in acest an, in crestere cu 28% comparativ cu 2013.

In ceea ce priveste sistemul operare Windows, dezvoltat de Microsoft, care domina segmentul computerelor personale si cel al notebook-urilor, acesta ar urma sa echipeze 360 milioane de noi dispozitive in 2014, fata de 328 milioane in 2013.

#sony mobile, #terminal windows, #sony microsoft , #stiri Microsoft