Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SmartScreen Filter - tehnologia care face din Internet Explorer 8 cel mai sigur browser

SmartScreen Filter - tehnologia care face din Internet Explorer 8 cel mai sigur browser

Acum ca Microsoft si Comisia Europeana au ajuns la acord in privinta browserelor si Windows include optiunea de a instala orice aplicatie de navigatie doreste utilizatorul, oficialii gigantului software explica utilizatorilor care sunt avantajele Internet Explorer, iar unul dintre acestea este tocmai securitatea.

Conform unui studiu independent realizat de NSS Labs, Internet Explorer bate de la distanta celelalte browsere in privinta detectarii site-urilor infectate cu malware si la rapiditatea cu care reactioneaza pentru a bloca accesul la acestea.

Opera si versiunile anterioare de Internet Explorer stau mai slab in clasament, de aceea Microsoft recomanda trecerea la Internet Explorer 8.


Cea mai interesanta functie de securitate este InPrivate browsing, care activeaza si SmartScreen, fiind oferita astfel o dubla protectie pentru utilizator, chiar daca este la Internet Cafe sau chiar daca foloseste o retea wireless nesecurizata, au declarat oficialii Microsoft aflati la CeBIT Hanovra.


Astfel datele personale ale utilizatorului sunt in siguranta si astfel Internet Explorer 8 este cea mai buna solutie pentru Internet Banking, spun ei. In urma negocierilor cu oficialii de la Bruxelles, Microsoft si Comisia Europeana au ajuns la un acord in privinta discutiilor legate de legile privind competitia libera.


Astfel, producatorii de PC-uri si utilizatorii pot instala in Windows orice browser doresc si il pot face default - chestie care era posibila si pina acum.


Noutatea ar fi introducerea ecranului "ballot scree", care ofera utilizatorului acces direct la instalarea browserelor comune - Firefox, Chrome, Safari sau Opera.


Optiunea este instalata acum automat, prin Windows Update, pe toate calculatoarele din Europa care functioneaza pe Windows XP, Vista sau Windows 7. Ecranjul informativ contine mai multe optiuni, printre care instalarea unui browser, accesarea informatiilor suplimentare (Tell Me More) sau amanarea operatiunii pe mai tarziu.


Utilizatorii Windows 7, care folosesc bara de short-cut-uri pentru a adauga (pin) aplicatiile folosite mai des, vor scapa automat de Internet Explorer daca aleg alt browser, pot adauga de asemenea browserul folosit direct acolo.


Lista de browsere disponibile contine numele aplicatiilor in ordine aleatorie, iar versiunile oferite sunt cele mai noi - Safari 4, Firefox 3, Opera 10, Google Chrome 4. Mai mult, lista poate fi oferita in toate limbile din Europa, inclusiv romana, si de asemenea poate prezenta si alte browsere, daca utilizatorul nu este multumit cu unul dintre cele afisate.


Microsoft recomanda utilizatorilor Internet Explorer sa upgradeze la versiunea 8 pentru ca in decursul timpului s-au facut imbunatatiri semnificative privind securitatea.


Analistii apreciaza ca Microsoft ofera acum o sansa extraordinara pentru micii producatori de software care sunt specializati in browsere web si care isi pot promova automat produsele in fata a milioane de utilizatori din Europa.


Totusi, unii dintre jucatorii din industrie s-au plans ca optiunea de a instala alte browsere nu este atat de vizibila precum alegerea celor sase browsere principale.


Deocamdata, doar producatorul norvegian de software Opera a anuntat ca ritmul descarcarilor s-a imbunatatit dupa ce Microsoft a inceput sa introduca Ballot Screen pe calculatoarele din Europa la 1 martie 2010.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2458 ori