Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Skype va traduce convorbiri in timp real

Skype va traduce convorbiri in timp real


Compania Microsoft pregateste o noua versiune a Skype, care va oferi traducerea in timp real a unei conversatii intre vorbitori de limbi diferite, iar traducerea va aparea scrisa sub imaginea video, semnaleaza miercuri cotidianul spaniol El Mundo.

Noul presedinte al companiei, Satya Nadella, a facut o demonstratie in direct vorbind timp de cateva secunde cu Gurdeep Pall, vicepresedinte al companiei si responsabil cu serviciul Skype, conversatia fiind tradusa simultan din engleza in germana.

Initial, acest serviciu va fi disponibil numai pentru Windows si va oferi traduceri numai din cateva limbi, insa lista acestora se va extinde cu timpul.

Sistemul de recunoastere si traducere va 'invata' cu fiecare convorbire pe care o va traduce si, odata cu trecerea anilor, va deveni mai exact, sustin responsabilii sai.

"Suntem inca la primii pasi, insa traducatorul universal pe care il vedeam in Star Trek nu mai este foarte departe", estimeaza Gurdeep Pall.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1345 ori