S-a terminat era consolei?

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 23:26
2644 citiri
S-a terminat era consolei?

Nu va grabiti sa renuntati la Xbox sau Wii pentru un model mai nou. Descarcarea programelor si streaming-ului sunt doua trenduri care ar putea sa silabiseasca sfarsitul kiturilor cu preturi exorbitante.

Lansarea unei noi console reprezenta in trecut cel mai important eveniment din calendarul unui gamer, care astepta cu sufletul la gura sa o poata testa, scrie The Independent.

Totusi, ceva ciudat se intampla in lumea sistemelor video pentru jocuri - nimeni nu lanseaza unele noi. Sony este de parere ca a treia generatie de PlayStation este absolut completa si ii preconizeaza o speranta de viata pe piata de 10 ani.

Xbox 360, sistemul lansat in noiembrie 2006 ca este ultima "generatie" in console,
se afla pe piata europeana de mai mult de patru ani. Totusi, Microsoft promite ca experientele cele mai bune tin de viitor. Nintendo tine in secret total o eventuala noua consola Wii.

Pentru prima data in istoria jocurilor video, sistemele online de upgradare si accesoriile de ultima generatie le permit producatorilor sa isi improspateze sistemele, prelungind speranta de viata a produselor de pe piata cu mult fata de cea a predecesorilor.

"Are logica din punct de vedere al business-ului", explica analistul din industria jocurilor Michael Pachter. "Nu este atragator pentru companii sa aduca pe piata console noi din moment ce pierd atat de multi bani prin crearea noii tehnologii. Cu cat hardware-ul vechi poate fi pastrat relevant pentru mai mult timp, cu atat au ocazia sa vanda mai mult software - si cu asta se fac cu adevarat banii".

Daca ati folosit YouTube, Spotify sau chiar Google, deja ati facut primii pasi in streaming, sau "cloud"-based entertainment. Ideea este una simpla: jocurile, muzica sau programele TV nu mai sunt gazduite de un disc sau de o consola, ci de servere aflate in alta parte a lumii si transmise prin intermediul unei conexiuni la Internet.

Desi producatorii de jocuri video au obtinut multe de pe urma Xbox si PlayStation, conceptul de streaming va elimina multe dintre problemele actuale: piratarea, costurile de ambalaj si distributie.

Nu este inca timpul sa trambitam sfarsitul erei consolelor pentru ca exista un mare semn de intrebare in ceea ce priveste streamingul si anume: distributia fara intarzieri. In caz ca va intrebati, motivul pentru care jocurile video nu au luat amploare in streaming este pentru ca ele sunt mai dificil de transmis spre milioane de case in acelasi timp, fara ca undeva sa nu se inregistreze intarzieri. Totusi, si aceasta bariera va fi depasita.

Vestea proasta? Atunci cand marii producatori vor adera in unanimitate la streaming, consolele vechi folosite de gamerii din intreaga lume se vor transforma in simple obiecte decorative si adunatoare de praf, pe masura ce inovatiile tehnologice le vor face inutile.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#console, #video, #jocuri, #xbox , #stiri Microsoft